Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Witam. Szukam wzmacniacza do kolumn Monitor Audio Monitor 300. Obecnie grają z NAD C326bee, wszystko fajnie brzmi ale mam wrażenie że potrzebuje więcej mocy. Zastanawiałem sie nad NAD 😁 C368bee ale jeszcze chyba nie dorosłem do klasy D. Kusi mnie też coś w stronę Arcamów powyżej 50W. Jako źródło mam Arcam cds27 i klocek z serii FMJ pasowałby idealnie. Miałem porównanie mojego obecnego Nada z Yamahą a s701 i odstawiłem japończyka, bardziej pasuje mi brzmienie brytyjskie. Polećci coś ciekawego do 3000 zł, może być rynek wtórny. 

Edytowano przez piotria
Napisano

Hej, Nowe NADy nie pasują brzmieniem do Monitor audio. Są zbyt dokładne. Ale starszy wyższy model czy to 356 czy szczególnie 375 będą pasować do tych kolumn. 

W przypadku Arcama masz teraz fajne ceny na wyprzedawane modele A15 czy A25 te jeszcze bez "+". Warto. 

Te kolumny grają też fajnie z elektroniką Denona jak X1700NE. czy Atolla IN80, IN100 lub Magnata MA900, MA1000. 

Napisano

Hej :) Osobiście spojrzałbym za używanym Atollem IN100. Z nówek za to na pewno do sprawdzenia będzie Rega Brio Mk7. Bardzo fajny wzmacniacz stereo :) Omawiamy go bliżej w tym filmie:

W razie czego zapraszam do kontaktu i na odsłuchy ;)