Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Buduję w nowym pokoju nowe 7.1.4, wzmak Pionek LX505.

Mam już białe Pylon Pearl 25 i Center. Chyba nie do końca będą pasowały do nowego miejsca i chyba wolę podstawkowe (mam SVS SB-2000), a centralny to na pewno idzie do upgrade.

i teraz mam duży dylemat bo wiem że centralnym cudeńkiem dziś jest ELAC Uni-Fi, który ma konstrukcję znaną ze znacznie droższych modeli (MA Silver, SVS Prime Center).

Preferencje? ELAC Debut lubiłem w muzyce ale się zastanawiam, czy brzmienie ELACa pasuje do kina.

bardzo racjonalne finansowo wydaje mi się walnięcie Debut wszędzie z L/C/R Uni-Fi.

A może jest opcja na zatrzymanie Pylonów i dopasowanie z czymś centralnym? 

Napisano

Hej :) Ja bym przemyślał chwilowe zatrzymanie się, by potem zrobić większy krok do przodu ;) Elaci to jest spory skok jakościowy, ale idąc jeszcze ciut dalej można zrobić większy - jak własnie wspomniane Silvery, czy może Dali Opticony, którym nieco bliżej do grania Pearli. Pytanie tylko, w jakim kierunku chcesz pójść dalej z tym brzmieniem :) 

Napisano

Myslę, że pasuję. Pioneer gra dość jasno, technicznie. Faworyzuje brzmienie kinowe. Więc podłączając do niego kolumny cieplejsze, łagodniejsze nie masz się czego obawiać. 

Takie moje zdanie. No a ceny są bardziej niż dobre. 

Jeśli chcesz jednak uzyskać brzmienie bardziej otwarte, przestrzenne to poluj na wychodzące Bronze. 

Szczególnie model 100, który jak na monitor jest duży.