Grzegorz Drzewko Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu Witam. Nadszedł czas na zmiany, po dwóch latach szukam zestawu który zastąpi moje Lintony które grają z Vincent SV-228mk2z lampami 12AX7 Genalex Gold Lion gramofonem Dual 714Q i NuPrime Stream-9. Słucham różnorodnej muzyki z naciskiem na Hip Hop i Muzykę elektroniczną głownie House. Salon ma 22m2. a kwota jaka mogę przeznaczyć to 6-10 sprzęt może być z drugiej ręki. Słuchałem różnych zestawów głośnikowych ale nigdy pod Vincentem z nowych wpadły mi w ucho Indiana Line Lira 6 lub Acoustic Energy 320 mk2 z używanych wrażenie zrobiły na mnie Audio Physic Tempo25 ale to chyba inna liga niż wyżej wymienione zestawy. Z Vincentem słuchałem Super Lintonow i evo 5.4(w evo Bas był aż za potężny) ale chyba chyba taka wymiana nie będzie znacznym krokiem w przód? Może macie jakieś swoje typy które warte są uwagi i warte odsluchu? Odpisz, cytując
Sipo Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu Chcesz wymienić kolumny z jakiegoś konkretnego powodu czy po prostu się znudziły? To współczesne Lintony? Odpisz, cytując
Grzegorz Drzewko Napisano 20 godzin temu Autor Napisano 20 godzin temu 5 minut temu, Sipo napisał: Chcesz wymienić kolumny z jakiegoś konkretnego powodu czy po prostu się znudziły? To współczesne Lintony? Znudziły się, tak to współczesne Lintony Odpisz, cytując
Q21 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Hej 🙂 Bardzo nietypowy wybór sprzętu pod muzykę, której słuchasz 😄 Z jakimi wzmacniaczami słuchałeś wspomnianych kolumn? To dość istotne, bo mogą mieć całkiem inny styl grania niż Vincent 🙂 Ogółem, jeśli chciałbyś pozostać w spokojniejszych klimatach, to sprawdziłbym na start Ophidiany Mambo 2, które są bardzo ciekawymi kolumnami. Fajna scena, dobre, nieco gęstsze granie z grubszą kreską. Drugim rozwiązaniem, już podstawkowym, mogą być Vienna Acoustics Haydn SE Signature. Podobny styl, ale bardziej nasycone brzmienie, z lepszym detalem 🙂 Z innych rozwiązan, to wspomniane MA Silvery mogą być ciekawe, ale to dużo jaśniejsze granie i bardziej techniczne od Lintona. Nie bałbym się też nieco tańszych Polk R600, czy Pylonów Diamond 28 mkII W razie czego zapraszam do kontaktu i na odsłuch. Sprawdzisz na spokojnie wspomniane opcje i będziesz wiedział, co i jak 🙂 Odpisz, cytując
Recommended Posts