dejv02 Napisano wczoraj o 12:33 Napisano wczoraj o 12:33 Witam, mam jeszcze w zasadzie takie pytanie, czy ktoś sie orientuję, w jaki sposób mogę podłączyć kolumny do komputera stacjonarnego ? Próbowałem podłączyć poprzez AUDIO IN PHONO 2x chinch - jack 3.5mm i do karty dźwiękowej wbudowanej w płycie głównej ( jest tam jakiś realtek ) lecz po podłączeniu głośniki po prostu grają tragicznie, buczenie, harczenie itd. przez bluetooth też próbowałem ale nie dość, że jest duże opóźnienie to bardzo często są przerwy w głosie i sie po prostu nie da. Zastanawiałem się nad zewnętrzną kartą dźwiękową typu - Audiotrak Prodigy Cube Black Edition MUSES8820, ale nie wiem czy to pomoże. A bardzo by mi zależało jednak na korzystanie z komputera jak w poprzednim przypadku gdy miałem edifier s730. Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Dnia 3.02.2026 o 13:33, dejv02 napisał: w jaki sposób mogę podłączyć kolumny do komputera stacjonarnego ? Przez wzmacniacz Dnia 3.02.2026 o 13:33, dejv02 napisał: Próbowałem podłączyć poprzez AUDIO IN PHONO 2x chinch - jack 3.5mm i do karty dźwiękowej wbudowanej w płycie głównej ( jest tam jakiś realtek ) lecz po podłączeniu głośniki po prostu grają tragicznie, Czyli masz wzmacniacz? Ale wiesz, że wejście Phono to wejscie dla gramofonu? On tam na wbudowany przedwzmacniacz do wkładek gramofonowych. Czemu nie podłączyłeś do AUX? Dnia 3.02.2026 o 13:33, dejv02 napisał: A bardzo by mi zależało jednak na korzystanie z komputera jak w poprzednim przypadku gdy miałem edifier s730. Ty masz ten amplituner czy nie? Po co Ci podłączenie PC do niego? On ma funkcje sieciowe. Odpisz, cytując
dejv02 Napisano 4 godziny temu Autor Napisano 4 godziny temu Nie rozumiem twojego całego postu. 6 minut temu, Piotr Sonido napisał: Czyli masz wzmacniacz? Ale wiesz, że wejście Phono to wejscie dla gramofonu? On tam na wbudowany przedwzmacniacz do wkładek gramofonowych. Czemu nie podłączyłeś do AUX? W jaki sposób do AUX? skoro nie mam wejścia w tym amplitunerze nawet takiego. 9 minut temu, Piotr Sonido napisał: Ty masz ten amplituner czy nie? Po co Ci podłączenie PC do niego? On ma funkcje sieciowe. przecież opisałem dokładnie ziomek po co chce podłączyć amplituner do komputera, z powodu takiego, że chciałbym abym mógł słuchać/oglądać yt czy jakieś inne netflixy itd. Czego tu nie rozumieć? To, że słucham muzykę ze spotify aktualnie teraz przez amplituner to jest inna para kaloszy. Odpisz, cytując
RLC2 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Dnia 3.02.2026 o 13:33, dejv02 napisał: Witam, mam jeszcze w zasadzie takie pytanie, czy ktoś sie orientuję, w jaki sposób mogę podłączyć kolumny do komputera stacjonarnego ? Jakie to kolumny? Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Przecież ten Denon ma od groma wejść HDMI. Nie masz w komputerze wyjścia HDMI? 2 Odpisz, cytując
RLC2 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Czegoś tu nie rozumiem chodzi o podłączenie kolumn i wzmacniacza do komputera czy oddzielnie kolumny i oddzielnie wzmacniacz do komputera? Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 1 godzinę temu, dejv02 napisał: Nie rozumiem twojego całego postu. Ja mam to samo u Ciebie właśnie. 1 godzinę temu, dejv02 napisał: W jaki sposób do AUX? skoro nie mam wejścia w tym amplitunerze nawet takiego. Czy masz DRA? No to "CD" lub "SAT" whatever. 1 godzinę temu, dejv02 napisał: przecież opisałem dokładnie ziomek po co chce podłączyć amplituner do komputera, z powodu takiego, że chciałbym abym mógł słuchać/oglądać yt czy jakieś inne netflixy itd. Czego tu nie rozumieć? To, że słucham muzykę ze spotify aktualnie teraz przez amplituner to jest inna para kaloszy. ziomeczku drogi. Twój PC nie ma HDMI? 20 minut temu, RLC2 napisał: Czegoś tu nie rozumiem chodzi o podłączenie kolumn i wzmacniacza do komputera czy oddzielnie kolumny i oddzielnie wzmacniacz do komputera? 2 Odpisz, cytując
dejv02 Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu Karta graficzna, która jest w komputerze ma 1 wejście HDMI tylko, które jest wykorzystane do monitora. Chodzi mi o podłączenie amplitunera do którego są podłączone kolumny heco aurora 700. Kiedy podłączałem z amplitunera do komputera najzwyklejszą przejściówką z 2xRCA - mini jack 3.5mm to dźwięk z komputera ( wszelki youtube, spotfiy itd ) grały tragicznie, nie dało się tego słuchać. Odpisz, cytując
RLC2 Napisano 54 minuty temu Napisano 54 minuty temu Masz 1 HDMI to może przez Dnia 3.02.2026 o 13:33, dejv02 napisał: Zastanawiałem się nad zewnętrzną kartą dźwiękową typu - Audiotrak Prodigy Cube Black Edition MUSES8820, Spróbuj... Odpisz, cytując
Recommended Posts