BartekS88 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Witam, Przymierzam się do budowy kina domowego, docelowo ma to być kino 5.0 ale na początek planuję kupić amplituner i kolumny frontowe. Amplituner to na 90% będzie Denon AVR-X1800H ale potrzebuję porady w doborze frontów. Zestaw ma służyć przede wszystkim do oglądania filmów a czasami też do słuchania muzyki (70% filmy, 30% muzyka) dodatkowo sporadycznie do amplitunera będzie podłączany komputer. Jeśli chodzi o muzykę to przede wszystkim rock, metal i muzyka elektroniczna. Kino będzie grało w salonie około 25m2 (4.75m*5.25m). Kolumny które aktualnie biorę pod uwagę: Wilson Raptor 9 Pylon Audio Pearl 27 Indiana Line Tesi 661 Rozważam też zakup mniejszych modeli tych kolumn (Raptor 7, Pearl 25 lub Tes 561) i tu pytanie czy będą wystarczające do tych około 25m2. Które z tyk kolumn polecacie lub może macie jakieś propozycje kolumn w tym budżecie? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Odpisz, cytując
Sztygar446 Napisano 52 minuty temu Napisano 52 minuty temu Miałem podobne oczekiwania jak ty a skończyłem z Yamaha rx-v6a ktora kupilem za 2200 na Amazonie i Monitor Audio Bronze 500 ktore grają super jednak płaciłem po 1800 za kolumnę. Odpisz, cytując
Recommended Posts