Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
20 godzin temu, modelarz01 napisał:

Magnaty - Jak ustawić NOR/Surround

Kiedy SURROUND jest lepszy?

tylko gdy:

głośniki grają prosto w dół (nie są skierowane)

sufit jest wysoki

chcesz „wypełnić” przestrzeń

Kiedy NOR jest lepszy?

głośniki skierowane w uszy

4 kanały (5.1.4)

Dirac Live (korekcja)

system JUŻ jest zoptymalizowany pod precyzję.  

NORM = snajper 

SURROUND = latarka 

Atmos chce:
 snajpera, nie latarki. 

Dirac Live (kalibracja) - to ma większy wpływ niż NOR/SURROUND

AI?

Napisano
10 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Im częściej to będzie uzywane na forach tym bardziej straca one swój blask, takie jest moje zdanie. 

Ok. Niech tak będzie. Szanuje twoje zdanie ponieważ ty dłużej siedzisz na tym forum i poświęcasz swój czas odpowiadając prawie każdemu. Także ja odpuszczam wklejanie AI. Jak ktoś będzie chciał to sam załączy. Od siebie dodam ,że trzeba weryfikować bo nie wszystko jest prawdą co odpisuje AI. I zależy jeszcze który AI bo nie wszystkie mają precyzyjne/trafne odpowiedzi. Trzeba też umieć odpowiednio zadać pytanie dla AI

Napisano

Nie wiem skąd AI zaczerpnęło wiedzę o tym że kąt 60° tworzy lepszą "bańkę", ale moim zdaniem wprowadza w błąd sugerując takie rozwiązanie jako lepsze. Ok, ja nie twierdzę że będzie źle te 60°, ale że lepiej od nominalnego zakresu to na pewno nie. Z doświadczenia zdążyłem zaobserwować że wielu użytkowników zachwala wręcz wychodzenie na przeciwny koniec tolerancji zbliżajac się w tym do zaleceń AURO3D. U siebie zrobiłem 45° i do tego uchylne przetworniki, nie musiałem szukać kompromisów.