Piotr Sonido Napisano wczoraj o 06:52 Napisano wczoraj o 06:52 20 godzin temu, modelarz01 napisał: Magnaty - Jak ustawić NOR/Surround Kiedy SURROUND jest lepszy? tylko gdy: głośniki grają prosto w dół (nie są skierowane) sufit jest wysoki chcesz „wypełnić” przestrzeń Kiedy NOR jest lepszy? głośniki skierowane w uszy 4 kanały (5.1.4) Dirac Live (korekcja) system JUŻ jest zoptymalizowany pod precyzję. NORM = snajper SURROUND = latarka Atmos chce: snajpera, nie latarki. Dirac Live (kalibracja) - to ma większy wpływ niż NOR/SURROUND AI? Odpisz, cytując
modelarz01 Napisano wczoraj o 18:23 Napisano wczoraj o 18:23 (edytowany) 11 godzin temu, Piotr Sonido napisał: AI? oczywiście. Ale nie wklejam na ślepo. Tylko jak jestem przekonany i sam używam wspomnianego sprzętu Edytowano wczoraj o 18:25 przez modelarz01 Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu Bo kurcze widać to po wypowiedzi. Im częściej to będzie uzywane na forach tym bardziej straca one swój blask, takie jest moje zdanie. No chyba, że wyciąganie czegoś z instrukcji. "Atmos chce:" To nei jest fragment z instrukcji Odpisz, cytując
modelarz01 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 10 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Im częściej to będzie uzywane na forach tym bardziej straca one swój blask, takie jest moje zdanie. Ok. Niech tak będzie. Szanuje twoje zdanie ponieważ ty dłużej siedzisz na tym forum i poświęcasz swój czas odpowiadając prawie każdemu. Także ja odpuszczam wklejanie AI. Jak ktoś będzie chciał to sam załączy. Od siebie dodam ,że trzeba weryfikować bo nie wszystko jest prawdą co odpisuje AI. I zależy jeszcze który AI bo nie wszystkie mają precyzyjne/trafne odpowiedzi. Trzeba też umieć odpowiednio zadać pytanie dla AI Odpisz, cytując
examplelog Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu Sam też pytałem bez sugerowania niczego. Stwierdził, że mam ustawić na Normal i zainstalować poza zakres dolby, czyli 60° zamiast 55° dla lepszej bańki. To tak w ramach ciekawostki. Odpisz, cytując
Butler Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 60 zamiast 55? O którym kącie piszesz? Odpisz, cytując
examplelog Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu Niebieska linia na moim ostatnim rysunku.. albo tu Odpisz, cytując
Butler Napisano 25 minut temu Napisano 25 minut temu Nie wiem skąd AI zaczerpnęło wiedzę o tym że kąt 60° tworzy lepszą "bańkę", ale moim zdaniem wprowadza w błąd sugerując takie rozwiązanie jako lepsze. Ok, ja nie twierdzę że będzie źle te 60°, ale że lepiej od nominalnego zakresu to na pewno nie. Z doświadczenia zdążyłem zaobserwować że wielu użytkowników zachwala wręcz wychodzenie na przeciwny koniec tolerancji zbliżajac się w tym do zaleceń AURO3D. U siebie zrobiłem 45° i do tego uchylne przetworniki, nie musiałem szukać kompromisów. Odpisz, cytując
Recommended Posts