Lukson37 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Witam Wszystkich. Mam pewien problem, posiadam wzmacniacz stereo Serblin & Son Performer.net do niego kolumny Revival Audio Sprint 3, jako źródło używam głównie Rotel RCD-02 , kable zasilające, głośnikowe oraz rca Zavfino. Problem polega na tym że na tym zestawie mało co brzmi dobrze, tak jak by w każdym utworze brakowało wysokich tonów, brzmienie jest bardzo kartonowe tak bym to określił (płaskie) jeżeli chodzi o kawałki metalowe i rockowe to praktycznie w każdym utworze gitary są mega męczące i robi się jeden wielki jazgot który jest mega męczący na dłuższą metę, jakiekolwiek zmiany ustawień umieszczenia kolumn nie pomagają niestety, Powoli już tracę cierpliwość do tego zestawu, nie wiem czy po prostu trafił mi się jakiś wadliwy egzemplarz czy w czym leży przyczyna takiego brzmienie, bardzo proszę o jakieś rady. Pozdrawiam, Odpisz, cytując
cymes Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Witaj, może czas na adaptację akustyczną. Odpisz, cytując
Lukson37 Napisano 4 godziny temu Autor Napisano 4 godziny temu Próbowałem różnych, sposobów, poprzez panele akustyczne oraz zmiany ustawień, wiem że mam trudne pomieszczenie przez skosy, ale no że tak powiem odsłuchiwałem to w salonie audio który też nie był mega adaptowany akustycznie, dwa problem wydaję mi się taki że czasami to brzmi dobrze a czasami nie da się tego słuchać.... Odpisz, cytując
Lukson37 Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu 1 godzinę temu, cymes napisał: Witaj, może czas na adaptację akustyczną. Do tego zauważyłem że od pewnego momentu buczy w nim głośniej transformator, i w kolumnach też słychać buczenie jak jest tylko włączony i nie ma podanego żadnego sygnału. Odpisz, cytując
Profi Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Czym masz ocieplony strop? Bo może tu leży przyczyna... W swoim obecnym salonie też mam skos, nad nim pianka PUR otwartokomórkowa. Wiem, jak pięknie grał mój system przed, a jak tragicznie po aplikacji ocieplenia. Jak kiedyś trudno było mi się oderwać od sprzętu, tak obecnie ciężko mi go włączyć, tyle szkody dla dźwięku wniosła ta pianka. A masz możliwość wprosić się do kogoś ze swoim zestawem, żeby w innych warunkach sprawdzić, jak to gra? Albo zaprosić kogoś z jego sprzętem do Ciebie, żeby określił, jak brzmi jego system w Twoich warunkach? Odpisz, cytując
Lukson37 Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu 17 minut temu, Profi napisał: Czym masz ocieplony strop? Bo może tu leży przyczyna... W swoim obecnym salonie też mam skos, nad nim pianka PUR otwartokomórkowa. Wiem, jak pięknie grał mój system przed, a jak tragicznie po aplikacji ocieplenia. Jak kiedyś trudno było mi się oderwać od sprzętu, tak obecnie ciężko mi go włączyć, tyle szkody dla dźwięku wniosła ta pianka. A masz możliwość wprosić się do kogoś ze swoim zestawem, żeby w innych warunkach sprawdzić, jak to gra? Albo zaprosić kogoś z jego sprzętem do Ciebie, żeby określił, jak brzmi jego system w Twoich warunkach? Powiem tak, zmieniałem pomieszczenia w domu i nie wiele to zmieniało, jasne rozumiem Twoją argumentację ale w moim przypadku sprzęt grał dobrze, poźniej zaczął tracić blask brzemienia i ogólnie gra przeciętnie a nie było żadnej ingerencji w pomieszczeniach czy też remontów. Niestety nie mam w pobliżu żadnego zapaleńca który by podzielał moją pasję do audio. Odpisz, cytując
cymes Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 2 godziny temu, Lukson37 napisał: Do tego zauważyłem że od pewnego momentu buczy w nim głośniej transformator, i w kolumnach też słychać buczenie jak jest tylko włączony i nie ma podanego żadnego sygnału. Tak nagle? Coś się zmieniło, może fotowoltaika Edytowano 1 godzinę temu przez cymes 1 Odpisz, cytując
Lukson37 Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu 7 minut temu, cymes napisał: Tak nagle? Coś się zmieniło, może fotowolaika U siebie nie mam, sąsiedzi blisko też raczej nie, wiec raczej bym to wykluczył. A buczenie tak pojawiło się nagle. Odpisz, cytując
Al3x Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Trochę to wygląda jakby coś nawaliło we wzmacniaczu. Masz możliwość wypożyczenia innego wzmacniacza? 1 Odpisz, cytując
Lukson37 Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu 4 minuty temu, Al3x napisał: Trochę to wygląda jakby coś nawaliło we wzmacniaczu. Masz możliwość wypożyczenia innego wzmacniacza? Wypożyczenia niestety nie, ale chyba wyślę sprzęt na gwarancję, nie ma nawet roku jeszcze.... Odpisz, cytując
Recommended Posts