Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam, skłaniam się do zakupy zestawu streamer +wzmacniacz all-in-one + 2 kolumny. Przeglądałem już dużo sklepów oferujących podobny sprzęt, pisałem z nimi i każdy podsyła inny zestaw. 

Aktalnie zastanawiam się nad 

- Arcam Sa35 

- Rose RS520

- Cambridge 150 evo SE 

- NAD m10 v3 

który z nich były najlepszy gdyż w sprawie kolumny jestem bardziej zdecydowany na bowers & wilkins 704 s3 chyba , że zaproponujecie coś podobnie grającego i ładnie wyglądającego jak B&W. 

Napisano

Cześć :) 

Opcji będzie bardzo dużo na wzmacniacze, jak sam już zauważyłeś. Z jakim wzmacniaczem słuchałeś Bowersów? 

Ogółem nie ma co wybierać w ciemno, najlepiej byłoby posłuchać tych i innych kolumn. 

W takim budżecie często wybierane u nas są Monitor Audio Silver 500, Pylony Diamond 28 mkII, KEF R5 Meta (obecnie w outlecie w bdb cenie), a także Focal Aria Evo X No2. Pierwsza i ostatnia opcja z tych to jaśniej grające kolumny, detaliczne w górze pasma. Focal bardziej gra dołem, który w Monitor Audio Silver jest szybki i zwarty. 

W kwestii wzmacniacza jest różnie. Naim Uniti Atom, gdy wolisz coś cieplejszego, neutralny Cambridge EVO 150, Marantz Model 40n :) Warto też rozważyć opcje dzielone (oddzielnie streamer i wzmacniacz). Najlepiej będzie umówić się na odsłuch ;) W razie czego zapraszam do kontaktu i na odsłuchy :) Podziałamy.