ecrevisse85 Napisano Piątek o 19:23 Napisano Piątek o 19:23 (edytowany) Cześć, potrzebuje od Was opinii na temat planowanej rozbudowy mojego zestawu. Obecnie mój tor wygląda następująco: • Gramofon: Pro-Ject EVO T1 Basic Model • Przedwzmacniacz: iFi ZEN Phono 3 • Nagłośnienie (obecnie): Marshall Stanmore 2 Mój pomysł na domknięcie zestawu to: 1. Wzmacniacz: TAGA HARMONY HTA-700B V3 (hybryda) 2. Kolumny: Pylon Audio Pearl Monitor Czego słucham? Mój gust jest dość szeroki, co pewnie utrudnia wybór: • Elektronika: Głównie techno, ambient, trip hop, oraz elektroniczne brzmienia berlińskiej sceny (zależy mi na dobrej przestrzeni i kontroli dołu). • Jazz: Różne odmiany – od klasyki po współczesne składy. • Rock: Klasyczne i nowsze brzmienia. Pytania do Was: • Czy połączenie hybrydowej Tagi z Pylonami Pearl Monitor sprawdzi się przy tak zróżnicowanej muzyce? Obawiam się trochę o dynamikę w techno przy hybrydowym wzmacniaczu. • Czy iFi Zen Phono 3 nie będzie się „nudził” w tym zestawieniu? To bardzo solidny przedwzmacniacz i zastanawiam się, czy Taga i Pylony wyciągną z niego to, co najlepsze. • Czy w podobnym budżecie (ok. 2500-3500 zł za komplet wzmacniacz + kolumny) szukać innych alternatyw, które lepiej oddadzą klimat elektroniki, a jednocześnie nie zepsują barwy jazzu? •Może lepiej uderzyć w coś pokroju Argon Audio SA1, NAD C328 lub Rotel, a kolumny zmienić na ELAC Debut 2.0 B6.2 lub Monitor Audio? • Wzmacniacz musi mieć wejście cyfrowe (optyczne lub HDMI ARC), aby bezproblemowo podpiąć dźwięk z telewizora. Damian Edytowano Piątek o 19:26 przez ecrevisse85 Odpisz, cytując
ecrevisse85 Napisano Piątek o 20:00 Autor Napisano Piątek o 20:00 36 minut temu, ecrevisse85 napisał: Cześć, potrzebuje od Was opinii na temat planowanej rozbudowy mojego zestawu. Obecnie mój tor wygląda następująco: • Gramofon: Pro-Ject EVO T1 Basic Model • Przedwzmacniacz: iFi ZEN Phono 3 • Nagłośnienie (obecnie): Marshall Stanmore 2 Mój pomysł na domknięcie zestawu to: 1. Wzmacniacz: TAGA HARMONY HTA-700B V3 (hybryda) 2. Kolumny: Pylon Audio Pearl Monitor Czego słucham? Mój gust jest dość szeroki, co pewnie utrudnia wybór: • Elektronika: Głównie techno, ambient, trip hop, oraz elektroniczne brzmienia berlińskiej sceny (zależy mi na dobrej przestrzeni i kontroli dołu). • Jazz: Różne odmiany – od klasyki po współczesne składy. • Rock: Klasyczne i nowsze brzmienia. Pytania do Was: • Czy połączenie hybrydowej Tagi z Pylonami Pearl Monitor sprawdzi się przy tak zróżnicowanej muzyce? Obawiam się trochę o dynamikę w techno przy hybrydowym wzmacniaczu. • Czy iFi Zen Phono 3 nie będzie się „nudził” w tym zestawieniu? To bardzo solidny przedwzmacniacz i zastanawiam się, czy Taga i Pylony wyciągną z niego to, co najlepsze. • Czy w podobnym budżecie (ok. 2500-3500 zł za komplet wzmacniacz + kolumny) szukać innych alternatyw, które lepiej oddadzą klimat elektroniki, a jednocześnie nie zepsują barwy jazzu? •Może lepiej uderzyć w coś pokroju Argon Audio SA1, NAD C328 lub Rotel, a kolumny zmienić na ELAC Debut 2.0 B6.2 lub Monitor Audio? • Wzmacniacz musi mieć wejście cyfrowe (optyczne lub HDMI ARC), aby bezproblemowo podpiąć dźwięk z telewizora. Damian Także, myślałem o Klipsch 💪 Odpisz, cytując
Q21 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Hej Przede wszystkim, sprawdziłbym sprzęt na odsłuchu. Najlepiej wtedy określisz, czego konkretnie szukasz. Jeden lubi elektronikę w ostrym stylu, właśnie jak Klipsch, a drugi woli lekko "rozlany" dół, jak właśnie zapewni Taga Combo z Argona SA1 mk2 + Pylony to dobry kierunek moim zdaniem jako coś uniwersalnego i na pewno bym tego odsłuchał, ale przemyślałbym opcję podłogówek. Są zauważalnie lepsze od monitorów z tej samej serii Z innych opcji to Monitor Audio, KEF, Q Acoustics. Opcji jest dużo i trzeba po prostu posłuchać, by znaleźć te odpowiednie dla siebie W razie czego zapraszam do kontaktu Odpisz, cytując
Recommended Posts