Butler Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 1 godzinę temu, Sundin997 napisał: To wy polecacie suba do takiej klitki i to w dodatku takiego za 7 koła. Przypomnij kto poleca... Bo mi się coś wydaje że autor wątku sam się rozeznał i pytał czy KEF ma tu rację bytu. A to maleństwo fajnie gra i jeśli kwestie finansowe nie są jakąś wielką barierą to co za problemem? Pomijając ogólny stosunek ceny do możliwości to oczywiście można dostać więcej za mniej. Ale więcej dostać w wielkości obudowy porównywalnej do KEFa jest ciężko. Mój 13 letni syn zajmuje jeszcze mniejszy pokój. Ale ma proste 5.1.2. I suba w zabudowie (oszczędność miejsca). I pięknie ten subik wypełnia dolne rejestry. Nie wiem w czym niektórzy widzą problem. Odpisz, cytując
Sundin997 Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 55 minut temu, PanKlor napisał: SVSy, Klipsche, JL Audio, Monolith, Paradigm, Velodyne itp. itd. - do wyboru do koloru. To nie jest wiedza tajemna. Pytałem o Twoje. 100db to sporo. Grzecznie pytam,jakie trzeba mieć suby ,żeby osiągnąć 100 db przy 20 Hz? Odpisz, cytując
Sundin997 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 53 minuty temu, PanKlor napisał: SB3000 Ile sztuk? Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu (edytowany) Jedna. Pozostałe 2 suby są mniejsze. Edytowano 5 godzin temu przez PanKlor Odpisz, cytując
Sundin997 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 1 godzinę temu, PanKlor napisał: SB3000 Ciekawe mnie jak oni (svs) wyciągają ,tak nisko schodzacy bass z tak małej skrzynki. I to obudowa zamknięta. Czy svs udostępnia dane swoich przetworników? Odpisz, cytując
Butler Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Duża moc wzmacniacza, solidne DSP i dają sobie całkiem dobrze radę. Sam mam dwie sztuki SB3000. Odpisz, cytując
Sundin997 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 2 godziny temu, Butler napisał: solidne DSP Bardzo solidne dsp. I nie słychać że się kończą,że limiter już wchodzi? Np. Klipsch r 115 SW np przy odpowiedniej muzie potrafi dosyć szybko dojść do końca. Odpisz, cytując
Butler Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) Jeśli kina używasz na racjonalnych poziomach vol, to SVS SB3000 ma naprawdę zadowalający zakres przenoszenia oraz wystarczający zapas mocy by napędzić nawet średniej wielości pomieszczenie. Ale jak oczekujesz jakichś spektakularnych basów które spowodują chwilowy bezdech to raczej nie ta półka produktów. Edytowano 1 godzinę temu przez Butler Odpisz, cytując
Sundin997 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 14 minut temu, Butler napisał: Jeśli kina używasz na racjonalnych poziomach vol Była mowa o 100db a to już "trochę" jest,dlatego mnie to zainteresowało. Odpisz, cytując
Butler Napisano 56 minut temu Napisano 56 minut temu (edytowany) Przy sprzyjających warunkach akustycznych SVS SB3000 osiąga bez przesterowania 125dB przy 32 Hz (sub w narożniku pomieszczenia, pomiar z 1m). 20hz zagra 100dB, 50Hz i więcej wypluwa około 115dB. Poziom referencyjny w kinie domowym określony przez Dolby Reference przewiduje peaki na poziomoe 115dB dla kanału LFE. Tak ogólnie ludzkie ucho i w ogóle organizm bez problemu znosi 120dB basu. Owszem, odczucia są bardzo intensywne, ale nie spowodują potencjalnych problemów ze słuchem. Co innego wyższe częstotliwości... To już jest naprawdę niebezpieczne i może doprowadzić do trwałego upośledzenia zmysłu. Edytowano 52 minuty temu przez Butler Odpisz, cytując
Recommended Posts