Tosiek Napisano wczoraj o 11:30 Napisano wczoraj o 11:30 Witam Wszystkich. Zakupiłem Denona M41 w zestawie z kolumnami tej samej marki SC-M41. Lokal usługowy 30m2, słucha się tak żeby można było swobodnie rozmawiać. Głownie dźwięk z telewizora przez kabel optyczny, lub radio FM (nie DAB). Mam pytanie czy warto wymienić te kolumny na lepsze, jeśli tak to jakie polecacie? Czy większe takie jak Klipsh R-50M (widziałem takie połączenia w zestawie) przy niskiej głośności wogóle ruszą? Chodzi tylko o jakość dźwięku, a przy tych źródłach nie wiem czy to coś zmieni. Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu Zostaw to co jest. R50 to kiepskie kolumny. Przy cichym graniu będa dawały się we znaki wysokie tony. Będzie to przeszkadzać. A te Denonowe do grania w tle, do kotleta mogą być idealne. Tanie a dobre, delikatne, nie narzucające się a z większą dynamiką to Magnaty Supreme. Albo ale to już drożej wersje do takiego użytkowania Monitor Audio Climate. Ja bym szedł w Magnaty. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu Hej, a co jest nie tak z tymi z zestawu? To do takiego zastosowania idealne kolumny Odpisz, cytując
Tosiek Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu 20 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Zostaw to co jest. R50 to kiepskie kolumny. Przy cichym graniu będa dawały się we znaki wysokie tony. Będzie to przeszkadzać. A te Denonowe do grania w tle, do kotleta mogą być idealne. Tanie a dobre, delikatne, nie narzucające się a z większą dynamiką to Magnaty Supreme. Albo ale to już drożej wersje do takiego użytkowania Monitor Audio Climate. Ja bym szedł w Magnaty. Dzięki za poradę. Tych Magnatów to za wiele nie zostało. Monitor Audio to zewnętrzne kolumny stąd pewnie taka cena. Faktycznie może zostanę przy Denonach. Chciałem sprzedać je fabrycznie zapakowane, ale chyba najpierw je przetestuję, aczkolwiek nie będę miał żadnego porównania. Odpisz, cytując
Tosiek Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu 14 godzin temu, Q21 napisał: Hej, a co jest nie tak z tymi z zestawu? To do takiego zastosowania idealne kolumny Nawet w salonie Denona powiedzieli że te kolumny nie są nic warte, grają tyle co kosztują (600zł/para). Ja wziąłem je bo w zestawie wyszły mnie ok 130zł. W opiniach tych zestawów piszą że ładnie to gra. Ale ci którzy wymienili na inne np. Klipsh, Polk, Dali.. twierdzą ze jest nieporównywalnie lepiej, że amplituner dusi się na tych zestawowych kolumnach, że można z niego wyciągnąć dużo więcej. Wcale bym się nie zastanawiał nad wymianą gdybym np. słuchał muzyki z płyt CD. Ale ze zwykłego FM, czy da się coś więcej wyciągnąć z jakości dźwięku na lepszych kolumnach? Odpisz, cytując
Recommended Posts