Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Na wstępie witam jako nowy użytkownik. 

Zakupiłem tv TCL 98q7c, który ma wyłącznie wyjścia cyfrowe co zmusza mnie do zmiany leciwego analoga. Na 90% wybór pada na v6a. Budżet zostaje mi 2000-3000 tyś na głośniki. Mam już suba KLIPSCH R-120SW. Audio będzie służyć głównie do filmów z platform typu Netflix i niekiedy czegoś z plików z lepszym dźwiękiem. Muzyki bardzo mało. Audiofilem nie jestem, lubię filmy z mocnymi efektami oraz wrażeniem otaczającego dźwięku. Zakup głośników mogę podzielić w czasie na przód i tył ale nie chcę też wydawać astronomicznej kasy. Tak więc proszę o pomoc w kompletowaniu zestawu. 

Napisano

Najlepiej będzie jak sam posłuchasz. W tym budżecie Heco Aurora, Indiana Line Diva, Monitor Audio Bronze. Nie oszczędzaj na centralnym. Masz subwoofer więc możesz kupić głośniki podstawkowe zamiast kolumn podłogowych. 

Napisano

Trafił  się w dobrej cenie nowy cały zestaw RX-V6A + Diva 6 + 3 + 7 więc postanowiłem naciągnąć trochę budżet i się skusiłem. Czy taki plan rozmieszczenia będzie prawidłowy?

4,5m.png

Napisano
11 godzin temu, Calin napisał:

Trafił  się w dobrej cenie nowy cały zestaw RX-V6A + Diva 6 + 3 + 7 więc postanowiłem naciągnąć trochę budżet i się skusiłem. Czy taki plan rozmieszczenia będzie prawidłowy?

4,5m.png

Gratuluję zakupu, ale miej na uwadze że model RXV6 do Diva 6 to zdecydowanie za mało... Jak masz możliwość, to dołóż do modelu RXA4a. Jak nie teraz, to w przyszłości.