Calin Napisano Sobota o 10:53 Napisano Sobota o 10:53 Na wstępie witam jako nowy użytkownik. Zakupiłem tv TCL 98q7c, który ma wyłącznie wyjścia cyfrowe co zmusza mnie do zmiany leciwego analoga. Na 90% wybór pada na v6a. Budżet zostaje mi 2000-3000 tyś na głośniki. Mam już suba KLIPSCH R-120SW. Audio będzie służyć głównie do filmów z platform typu Netflix i niekiedy czegoś z plików z lepszym dźwiękiem. Muzyki bardzo mało. Audiofilem nie jestem, lubię filmy z mocnymi efektami oraz wrażeniem otaczającego dźwięku. Zakup głośników mogę podzielić w czasie na przód i tył ale nie chcę też wydawać astronomicznej kasy. Tak więc proszę o pomoc w kompletowaniu zestawu. Odpisz, cytując
PanKlor Napisano Sobota o 11:01 Napisano Sobota o 11:01 Najlepiej będzie jak sam posłuchasz. W tym budżecie Heco Aurora, Indiana Line Diva, Monitor Audio Bronze. Nie oszczędzaj na centralnym. Masz subwoofer więc możesz kupić głośniki podstawkowe zamiast kolumn podłogowych. Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano wczoraj o 07:22 Napisano wczoraj o 07:22 Zgadzam się. Zbuduj do kina set oparty na monitorach. Zaoszczędzisz a nie stracisz. Bronze 100 , Aurora 300, Dali Oberon 3 bywają teraz na dobrych promocjach. Odpisz, cytując
Calin Napisano wczoraj o 10:19 Autor Napisano wczoraj o 10:19 Trafił się w dobrej cenie nowy cały zestaw RX-V6A + Diva 6 + 3 + 7 więc postanowiłem naciągnąć trochę budżet i się skusiłem. Czy taki plan rozmieszczenia będzie prawidłowy? Odpisz, cytując
PanKlor Napisano wczoraj o 10:30 Napisano wczoraj o 10:30 Tak. Wysuń kolumny frontowe na tyle do przodu na ile możesz. Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu 11 godzin temu, Calin napisał: Trafił się w dobrej cenie nowy cały zestaw RX-V6A + Diva 6 + 3 + 7 więc postanowiłem naciągnąć trochę budżet i się skusiłem. Czy taki plan rozmieszczenia będzie prawidłowy? Gratuluję zakupu, ale miej na uwadze że model RXV6 do Diva 6 to zdecydowanie za mało... Jak masz możliwość, to dołóż do modelu RXA4a. Jak nie teraz, to w przyszłości. Odpisz, cytując
Calin Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu 11 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Gratuluję zakupu, ale miej na uwadze że model RXV6 do Diva 6 to zdecydowanie za mało... Jak masz możliwość, to dołóż do modelu RXA4a. Jak nie teraz, to w przyszłości. A to ciekawe bo to u Państwa kupiłem taki gotowy na stronce zestaw 😁. A4A mnie kusił ale cena znacząco się różni w porównaniu do v6a, a wydatków w tym roku zwaliło się na nas stanowczo zbyt dużo. 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts