Fonn Napisano wczoraj o 13:00 Napisano wczoraj o 13:00 Panowie czy słuchał ktoś tych kolumn,myślę nad nimi intensywnie tylko mam wątpliwości czy aby nie mają podbitego wyższego basu bo tego nie znoszę a wizualnie i wielkością bardzo mi pasują Odpisz, cytując
Sipo Napisano wczoraj o 13:13 Napisano wczoraj o 13:13 Nie słyszałem, ale zapytałem AI: 'Dynaudio Evoke 30 to kompaktowy słuchawka do podłogi z serii Evoke, oferująca wyróżniającą się jakość dźwięku w stosunku do rozmiaru i ceny. Słuchawki są zbudowane z dwóch 14 cm napędów środkowo-niskich Esotec+ z konstrukcją z polimeru magnezu i krzemionki (MSP), co zapewnia precyzyjne i wyraziste dźwięki w zakresie średnich i niskich tonów. Wysokofrekwencyjny głośnik Cerotar o średnicy 28 mm z technologią Hexis zapewnia płynne, szczegółowe dźwięki bez nadmiernego napięcia. Słuchawki są zasilane przez system 2,5-ścieżkowy z filtrem drugiego rzędu, a ich rezystancja wynosi 4 Ω, co sprawia, że są łatwe do zasilenia przez większość wzmacniaczy średnio- i wysokopoziomowych. ' Zdaje się ze AI dzisiaj niedysponowana... Odpisz, cytując
Sikora97 Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu (edytowany) 17 godzin temu, Fonn napisał: Panowie czy słuchał ktoś tych kolumn,myślę nad nimi intensywnie tylko mam wątpliwości czy aby nie mają podbitego wyższego basu bo tego nie znoszę a wizualnie i wielkością bardzo mi pasują Tymi NHT SuperTwo może się zainteresuj, po co wydawać kupę kasy. Pisał tu koleś o nich ale chyba wystawił na sprzedaż, bo nie podeszły. Tutaj je zachwalają, właśnie zwłaszcza kinomaniacy a poczytałem z ciekawości, to i ponoć w stereo świetne. http://www.audioreview.com/product/speakers/floorstanding-speakers/nht/supertwo.html https://www.olx.pl/d/oferta/nht-supertwo-3-way-high-end-usa-rzadkie-peerless-tonegen-CID99-ID19wCRX.html?isPreviewActive=0&my_ads=0&search_reason=search|promoted Edytowano 6 godzin temu przez Sikora97 Odpisz, cytując
Q21 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Hej Te Dynaudio mają cały bas podbity, w tym ten wyższy. Z jakich kolumn się przesiadasz i czemu chcesz je zmienić? Odpisz, cytując
Fonn Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 1 godzinę temu, Q21 napisał: Hej Te Dynaudio mają cały bas podbity, w tym ten wyższy. Z jakich kolumn się przesiadasz i czemu chcesz je zmienić? To w takim razie odpadają... Słuchałem ostatnio w salonie Monitor Audio 300 gold 6g razem z Arcamem sa 35. Wizualnie przepiękne paczki ale trochę nie moje brzmienie, lekki niedosyt przejrzystośći odczułem i niewielkie ale jednak podbicie wyższego basu. Podpięto mi jeszcze Diamondy 25mk 2 ale te jeszcze bardziej odpadły. Natomiast Diamondy 30mk2 grały najbardziej liniowo i przyjemnie z dobrymi proporcjami. Mocno byłem tym zaskoczony bo stawiałem na MA gold ... Moje Aries-y Studio 16htz są dość przejżystymi i mało podkolorowanymi kolumnami raczej z tej wysokiej ligi więc trochę trudno będzie mi się na coś w miarę rozsądnie cenowo przesiąść. Chcę coś nowego najlepiej 3 drogi i z tych trzech 30mk2 zagrały najlepiej ale jeszcze coś posprawdzam może B W 703 mk3. Tydzień temu słuchałem jeszcze Acoustics Energy ae 520 i muszę powiedzieć, że mocno mi namieszały niesamowita przestrzenność i kontrola ale bas też podbity w okolicach 100htz. Edytowano 1 godzinę temu przez Fonn Odpisz, cytując
Recommended Posts