Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Posłuchaj klipsch są mega głośne mój model 😁😁😁podobno potrafi nagłośnić 70m2 bez problemu ale odsłuch przede wszystkim bo albo pokochasz albo znienawidzisz jeśli słuchasz dużo elektroniki to powinni przypaść Ci do gustu miałem Yamahę as700 mam jeszcze na sprzedaż i dawała ale nie do końca dopiero nad 375bee dał sobie rady z nadstanem .powiedA Ci że krew z uszu Yamaha i klipsch gówno prawda. twoja Yamaha ma daca położonego a tak to konstrukcje blizniacze nie było nic takiego ale no nad grą z lepszym basen średnica a wycofana lekko góra musiałem się przyzwyczaić .z klipsch masz 2mozliwosc tańsza r820f i lepsza droższa RF 8000.Panowie sorki za to że się wtrąciłem ale klipschy idealna są do dużych pomieszczeń duże spl ale najlepiej wypożycz i sprawdź u siebie inaczej w ciemno to przy takim metrażu który kwadratem nie jest nie kto ci nie powie.Wzmak będzie za słaby a wzmakow powyżej 100 w nie mamy za duzo

Edytowano przez mike8585
Napisano
28 minut temu, Majkel1601 napisał:

Basu jest bardzo dużo jedynie wokal męczy przy głośnym słuchaniu

Więc nie powinno być w nadmiarze, ani jednego, ani drugiego .

Koncertowe granie też jest męczące na dłuższą metę, dążyć trzeba do równowagi i jakości , a nie ilości któregoś z zakresów.

Napisano
3 godziny temu, Majkel1601 napisał:

Czy zmiana wzmacniacza przyniesie lepszy efekt zostawiając Aurory 700 ?

To wina głośników moim zdaniem,lub pomieszczenia.

Miałem aurora 700 w tym samym pomieszczeniu co teraz mam DIY,i Aurory oprócz basu grały słabo,męcząco,średnica jazgotliwa.

Po aurorze miałem klipsch rp-600mll i tutaj było lepiej oprócz barwy,mogła mieć też wplyw odległość bo ja słucham z 4 metrów i kierunkowy Horn może mniej odbijać od ścian.

Ale ogólnie moim zdaniem,zależy jakie masz wymagania, ale mam teraz DIY za sporo wyższy budżet niż Aurory no i cóż,trzeba dołozyc z portfela no niestety.To jest zupełnie inna jakość.

1 godzinę temu, DiBatonio napisał:

Koncertowe granie też jest męczące na dłuższą metę, dążyć trzeba do równowagi i jakości , a nie ilości któregoś z zakresów.

Tutaj się zgadzam,moje głośniki Hornowe robią wrażenia na starcie ale mogą męczyć przy większej głośności i czasie.

Kombinuje lampę żeby trochę je stonowac.

Ale emocje podczas odsłuchu są tego warte.

Zależy co kto lubi.

Napisano (edytowany)
10 godzin temu, DiBatonio napisał:

Niekoniecznie, jednak mimo wszystko byłoby bezsensem używania kolumn za 20tys i podpinanie wzmacniacza za 2-3tys. lub odwrotnie.

Odwrotnie to się zgodzę, ale kolumny za 20 klocków, a wzmacniacz za przykładowo 5 klocków to ma to jak najbardziej sens.

Wiele recenzentów na YT testowało WiiM Amp Ultra z zestawami kolumn jeszcze droższymi niż te nasze 20k PLN i oceny były pozytywne.

Edytowano przez d00