Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć. Testowałem streamer Eversolo DMP A6 jakiś czas temu w domu z moim Denonem PMA 720-AE. Denonowski streamer mial juz swoje lata, często sie zawieszał i przyszedł czas na zamiany. Podczas testów Eversolo bardzo pozytywnie mnie zaskoczył. Wzmacniacz i kolumny ożyły, dźwięk był dokładny, dynamiczny, słowem dużo lepszy niż na denonowskim streamerze. Postanowiłem zakupić Eversolo. Uruchomiłem i jest kupa:( Dźwięk płaski, pozbawiony głębi. Testowany egzemplarz i mój kupiony - oba Gen-2, pliki FLAC, Tidal lub dysk ssd. W obu egzemplarzach testowałem dźwięk zarówno bez włączonego EQ jak i po dokonaniu pewnych zmian. W obu przypadkach testowałem różne ustawienia DAC Filter Characteristics. Kable RCA mam dość dobre. Nie mam zewnętrznego DACa. Jednym słowem wszystko było ustawione tak samo. Czy to możliwe ze nowy egzemplarz musi sie wygrzać te 50-100 godzin? (testowany sklepowy ma za soba na pewno wiele godzin grania). Ale różnica jest na prawdę duża. Jaka może byc przyczyna?? Nie nadepnął mi ostatnio słoń na ucho;) Pomocy.

Napisano (edytowany)
11 godzin temu, Piotrek500 napisał:

Cześć. Testowałem streamer Eversolo DMP A6 jakiś czas temu w domu z moim Denonem PMA 720-AE. Denonowski streamer mial juz swoje lata, często sie zawieszał i przyszedł czas na zamiany. Podczas testów Eversolo bardzo pozytywnie mnie zaskoczył. Wzmacniacz i kolumny ożyły, dźwięk był dokładny, dynamiczny, słowem dużo lepszy niż na denonowskim streamerze. Postanowiłem zakupić Eversolo. Uruchomiłem i jest kupa:( Dźwięk płaski, pozbawiony głębi. Testowany egzemplarz i mój kupiony - oba Gen-2, pliki FLAC, Tidal lub dysk ssd. W obu egzemplarzach testowałem dźwięk zarówno bez włączonego EQ jak i po dokonaniu pewnych zmian. W obu przypadkach testowałem różne ustawienia DAC Filter Characteristics. Kable RCA mam dość dobre. Nie mam zewnętrznego DACa. Jednym słowem wszystko było ustawione tak samo. Czy to możliwe ze nowy egzemplarz musi sie wygrzać te 50-100 godzin? (testowany sklepowy ma za soba na pewno wiele godzin grania). Ale różnica jest na prawdę duża. Jaka może byc przyczyna?? Nie nadepnął mi ostatnio słoń na ucho;) Pomocy.

Też kiedyś przezyłem kilka razy podobny efekt.

Podłaczyłem nowy wzmak do głośników ,po którym niczego specjalnego się nie spodziewałem.

Zagrało wyraźnie lepiej ku mojemu zdziwieniu.

Po kilku dniach przerwy od muzyki odpaliłem dokładnie ten sam sprzęt i jakby czar prysł,nie było tego co słyszalem kilka dni wcześniej.

Co mogło być przyczyną?

Efekt nowości sprzętu,wydanych pieniędzy,entuzjazm czegoś nowego

Nastrój,zmęczenie,temperatura powietrza,psychoakustyka etc.

Dzieki tym zjawiskom,dajemy się nabrać producentom sprzętu.

Edytowano przez Sundin997
Napisano
12 godzin temu, Piotrek500 napisał:

Nie nadepnął mi ostatnio słoń na ucho;) Pomocy.

A byłeś w ZOO ?

😁

1 godzinę temu, Sundin997 napisał:

Taaaaaa...

Jak tak dalej pójdzie to trzeba będzie jeszcze badania krwi robić, opad (OB), morfologię i poziom cukru, żeby nie było za słodko.😁

Jprdl 🤦

Napisano
4 godziny temu, DiBatonio napisał:

Jak tak dalej pójdzie to trzeba będzie jeszcze badania krwi robić, opad (OB), morfologię i poziom cukru, żeby nie było za słodko.

Nie wstydź się dibatonio,zaproponuj jakiś kabel sieciowy jako rozwiązanie.

Napisano
5 godzin temu, Sundin997 napisał:

Też kiedyś przezyłem kilka razy podobny efekt.

Podłaczyłem nowy wzmak do głośników ,po którym niczego specjalnego się nie spodziewałem.

Zagrało wyraźnie lepiej ku mojemu zdziwieniu.

Po kilku dniach przerwy od muzyki odpaliłem dokładnie ten sam sprzęt i jakby czar prysł,nie było tego co słyszalem kilka dni wcześniej.

Co mogło być przyczyną?

Efekt nowości sprzętu,wydanych pieniędzy,entuzjazm czegoś nowego

Bardzo mądra wypowiedź. Sprawdza się to nie tylko przy słuchaniu muzyki.  Najbardziej podatni na marketing są Ci, którzy tą oczywistość kwestionują. 

Napisano
17 godzin temu, Piotrek500 napisał:

Pomocy

Posłuchaj tego Eversolo przez tydzień i podłącz stary streamer, regres jest bardziej odczuwalny. Jak poczujesz od razu chęć powrotu do dmp to wszystko będzie jasne.