tomek4446 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Witam , w związku z posiadaniem urządzenia bez włącznika / DBX / co wiążę się z wtykaniem za każdym razem kabla zasilającego postanowiłem to zmienić. Nabyłem zewnętrzny włącznik/wyłącznik od Firmy Matway / @MATWAY ELECTRONICS /. Wykonanie staranne , estetyczne i solidne. Na pokładzie mamy włącznik/wyłącznik manualny, wejście i wyjście Tigger oraz odbiornik podczerwieni IR. Samo podłączenie jest proste jak budowa cepa , urządzenie podłączamy do zasilania , a do niego nasz sprzęt. W przypadku korzystania z wyłącznika lub tiggera sprawa jest prosta , gorzej gdy tak jak mnie najbardziej zależało na IR. Mój plan był taki, by ułatwić życie sobie oraz żonie. Mam pilot Logitech Harmony Elite z hubem z którego steruje tak KD jak i stereo. Jednym słowem gdy wciskam na pilocie program " stereo" to odpala się DAC , Eversolo i ....od dzisiaj DBX. A więc wystarczy odpalić jeszcze tylko wzmacniacz i gramy. Udało się , choć łatwo nie było. Zaprogramowanie IR intuicyjne nie jest , ale jak mnie prostemu człowiekowi się powiodło ,to znaczy że można. Ogólnie użyteczna rzecz jak mamy np. włącznik z tyłu . Sam miałem tak w monoblokach Luxmana , końcówce BC Acoustique i Zakup uznaje za udany. 1 Odpisz, cytując
BlaBla Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Fajna rzecz. Miałem monobloki włączane z tyłu i wiem co to za udręka. Swoją drogą kto i dlaczego wpada na takie pomysly, żeby włącznik urządzenia zrobić z tyłu...🤔. No ale już nie mam tego kłopotu, bo Japończycy postanowili zrobić wszystko normalnie, czyli wygodnie 😁. Gratuluję inwencji i sprawności. 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu 4 minuty temu, BlaBla napisał: Swoją drogą kto i dlaczego wpada na takie pomysly, żeby włącznik urządzenia zrobić z tyłu. Jak by Ci to powiedzieć. W listwach zasilających które robiłem , a dwie zostawiłem sobie wyłącznik zrobiłem ....z tyłu. Nie chciałem psuć wyglądu panelu przedniego , tym bardziej , że zamontowałem tam woltomierz. A dzisiaj , gdy parowałem IR i musiałem sięgać do wyłącznika listwy i jednocześnie trzymać wciśnięty włącznik parowania ..... no nie chciałbyś tego słyszeć 1 Odpisz, cytując
maciek72 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu A , jakbym chciał podłączyć Mini DSP i Bluesound Node 2024 , ale żeby Node odpalał się np 5 sekund później ? Jest to do zrobienia ? Jaki koszt tego cuda ? Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 50 minut temu Autor Napisano 50 minut temu 12 minut temu, maciek72 napisał: A , jakbym chciał podłączyć Mini DSP i Bluesound Node 2024 , ale żeby Node odpalał się np 5 sekund później ? A ja bym chciał być piękny , zdrowy i bogaty Maciek nie mam pojęcia czy można , napisz do https://matway-electronics.pl/ . Są to projekty w pełni autorskie , więc pewnie coś się wymyśli. Ceny są na stronie , w zależności co jest Ci potrzebne. Odpisz, cytując
maciek72 Napisano 47 minut temu Napisano 47 minut temu 15 minut temu napisałem do niego PW Dziękuję 👍 👍 👍 Odpisz, cytując
Recommended Posts