Jacek kowal Napisano wczoraj o 18:07 Napisano wczoraj o 18:07 Dzień dobry. Witam wszystkich forumowiczów. Proszę o pomoc w doborze nowego wzmacniacza do moich polk r700 obecnie posiadam cxa81 mk2 i brakuje mi w nim basu przy cichym słuchaniu a generalnie nie słucham zbyt głośno muzyki. Muzyka jakiej słucham to praktycznie wszystko poza metalem z nastawieniem na muzykę rozrywkowa trance oraz rock. Źródłem z którego słucham jest eversolo dmp a6 gen2 i tidal. Zastanawiałem się nad vincentem sv 228 natomiast mam wątpliwości czy dobrze zgra się z r700. Dodam że na jeżdżenie na odsłuchy nie mam zbytnio czasu. Z góry dziękuję za zainteresowanie moim tematem i pomoc. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu Cześć Odsłuch by się przydał jednak, bo przeskok z CXA81 na SV-228 to bardzo duża zmiana. Na pewno będzie tu więcej basu, zwłaszcza w dole, ale też całość będzie łagodniejsza. Zagra większym dźwiękiem, bardzo dynamicznym. Szukając mniejszego przeskoku warto sprawdzić Arcamy Radia A15 lub A25, może Audiolaba 9000A Jeśli lampa wchodzi w grę, to Fezz Luna EVO byłby bardzo ciekawy. Gdybyś chciał posłuchać, czy też wziąć w ciemno - zapraszam do kontaktu Odpisz, cytując
Jacek kowal Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu Dziękuję za odpowiedź natomiast zależy mi też na regulacji basu poza tym cxa81 napewno sobie zostawię i od czasu do czasu będę przepinal z jednego na drugi. Chodzi mi o to czy ten vincent będzie się dogadywał z moimi r700 brzmieniowo czy nie lepszy np. był by vincent 237mk2 . Wytłumacz mi też proszę co to znaczy że vincent będzie grał łagodniej i bardzo dynamicznie? Odpisz, cytując
Jacek kowal Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu Dodam jeszcze że testowałem chwilę yamaha rn800a I brzmienie było całkiem fajne z tymi polkami i zastanawiam się jak się ma brzmieniowo właśnie ta yamaha do vincenta. Odpisz, cytując
Recommended Posts