Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Wprowadziłem się do nowego domu. Mam wyprowadzone kable na głośniki na tarasie  ale w salonie „ zaplanowałem” głośniki bezprzewodowe żebym mógł je przestawiać zgodnie z potrzebami.

i zaczyna się problem: jestem za dużym laikiem i nie wiem jaki sprzęcik ( budżetowy) postawić żeby podłączyć głośniki po kablu i głośniki bezprzewodowe…

głośniki planowałem Yamahy, denony, heosy lub podobne

dodam , że słucham muzyki z platform muzycznych z IPad/ iPhone  oraz radio internetowe, tunelin 

zapytalem AI …. i szybko poprosiłem Was o poradę🤣

Napisano
8 godzin temu, Paulas napisał:

Wprowadziłem się do nowego domu. Mam wyprowadzone kable na głośniki na tarasie  ale w salonie „ zaplanowałem” głośniki bezprzewodowe żebym mógł je przestawiać zgodnie z potrzebami.

i zaczyna się problem: jestem za dużym laikiem i nie wiem jaki sprzęcik ( budżetowy) postawić żeby podłączyć głośniki po kablu i głośniki bezprzewodowe…

głośniki planowałem Yamahy, denony, heosy lub podobne

dodam , że słucham muzyki z platform muzycznych z IPad/ iPhone  oraz radio internetowe, tunelin 

zapytalem AI …. i szybko poprosiłem Was o poradę🤣

Cześć

Idąc krok po kroku, tutaj wrzucamy Ci listę wszystkich produktów z linii Musiccast które mogą współpracować ze sobą bezprzewodowo:

https://www.tophifi.pl/multiroom/musiccast.html

Natomiast, aby dobrze "zaprojektować" całą koncepcje to potrzebujemy od Ciebie kilka informacji:

-Wielkość salonu

-Najlepiej projekt/zdjęcie pomieszczenia

-Budżet na całą inwetycje

Napisano
10 minut temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Cześć

Idąc krok po kroku, tutaj wrzucamy Ci listę wszystkich produktów z linii Musiccast które mogą współpracować ze sobą bezprzewodowo:

https://www.tophifi.pl/multiroom/musiccast.html

Natomiast, aby dobrze "zaprojektować" całą koncepcje to potrzebujemy od Ciebie kilka informacji:

-Wielkość salonu

-Najlepiej projekt/zdjęcie pomieszczenia

-Budżet na całą inwetycje

Salon 6x6 m w kwadracie

Na ampli chciałem wydać około 2000 , na kolumny przewodowe do 1000 za parę no i bezprzewodowe to już nie wiem… tak raczej żeby nie odlecieć w kosmos ;)

Napisano
16 minut temu, Paulas napisał:

Salon 6x6 m w kwadracie

Na ampli chciałem wydać około 2000 , na kolumny przewodowe do 1000 za parę no i bezprzewodowe to już nie wiem… tak raczej żeby nie odlecieć w kosmos ;)

A do czego miałby służyć amplituner w tej konfiguracji? Do głośników po kablu?

Ważne pytanie :)

Z głośników bezprzewodowych, to model Musiccast 20 mógłby "ogarnąć" temat :)

https://www.tophifi.pl/multiroom/musiccast/yamaha-musiccast-20.html

Napisano

No dobrze… a jeśli zdecyduje się podłączyć wewnętrzne głośniki kablem to będzie łatwiej jak sądzę ?
mogą być inne głośniki na tarasie - zewnętrzne i inne w salonie  - wewnętrzne , prawda ?