TomKub Napisano Piątek o 20:44 Napisano Piątek o 20:44 Witam, Używałem zestawu Arcam sa10, gramofon Pro-ject Debut Carbon EVO, Klipsch RP 6000 + doraźnie słuchawki hifiman he400i. Bardzo byłem zadowolony z tego zestawu. Był to też mój debiut w tej studni bez dna. Seanse filmowe mimo braku suba, super. Ze względu na zmianę lokum, kolumny muszę sprzedać. Może ktoś chetny ? wzmacniacz zostawiam, szkoda go sprzedać. Poki co uzywam gramofonu, arcama i sluchawek. W aktualnym salono/kuchni 25m^2 mam rozprowadzone przewody na system 5.1. Mam blisko sklep audio, starsi mili panowie znaja sie na elektronice. Mam u nich zabookowane Harman Kardon HKTS - SAT-TS30 5szt, uzywki w idealnym stanie. Do tego zaproponowali Subwoofer Klipsch R8-SW i ampli Denon AVR X 580BT. Jednak ampli mysle kupic bardziej przyszłosciowy, jesli bede mial kiedys duzy salon i mozliwosc przestrzeni plus rozbudowy porzadnego zestawu. Drugi amplituner zaproponowali JBL MA710 (dolby atmos, wej gramofonowe ,funkcje sieciowe) itp itd. Pytanie pierwsze to czy warto inwestowac w tego MA710 czy lepiej cos z denona 2800/1800 lub inne onkyo czy yamahy. Pytanie drugie czy jest sens probowac do systemu 5.1 podlaczac Arcama SA10 ktorego mam tylko do sluchania z sluchawek gramofonu lub mozliwe ze innego dac'a. Dochodzi tu pre outy na ampli co znacznie podbija cene. Im wiecej czytem tym wiekszy burdel w glowie. Chciałem parę waszych opinii zeby to sobie moze inaczej poukladac. W bliskiej przyszlosci szykuje sie baby wiec i tak mozliwe ze pojde w sluchawki bluetooth lub na dluzszy kabel. Chociaz dzisiaj migneło ze szykuje sie przelom sluchawek na Wi-Fi dzieki za pomoc Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano Sobota o 18:29 Napisano Sobota o 18:29 21 godzin temu, TomKub napisał: Mam blisko sklep audio, starsi mili panowie znaja sie na elektronice. A mimo to piszesz posta 🤔 21 godzin temu, TomKub napisał: Pytanie pierwsze to czy warto inwestowac w tego MA710 czy lepiej cos z denona 2800/1800 lub inne onkyo czy yamahy. Lepiej w Denona, Yamahe V6A albo Onkyo 7100. Bo JBL gra mizernie. W fajnej cenie był w Niemczech Pioneer LX505 ale nie wiem czy jeszcze jest 21 godzin temu, TomKub napisał: Pytanie drugie czy jest sens probowac do systemu 5.1 podlaczac Arcama SA10 Jeśli jako końcówka do frontów tak. Ale nie wszystkie ampli mają PRE OUT na fronty. Musisz szukać i wybierać z tych co mają. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Arcam SA10 nie ma niestety wejścia main-in, więc będzie problem, by wykorzystać go w KD W jakim budżecie chcesz się obracać? Chcesz mieć oddzielnie zestaw stereo i KD, czy całość w jednym układzie skoro SA10 nie da się wpasować do KD? Odpisz, cytując
Recommended Posts