BlaBla Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Mam jedną parę wyjść rca w odtwarzaczu, a potrzebne mi dwie pary. Czy zastosować najprostsze rozwiązanie, czyli przejściówkę/rozdzielacz (wtyk męski - dwa giazda żeńskie), czy jakiś kabelek Y czy jeszcze coś innego...? Przy okazji zapytam, czy w przypadku podłączenia przez taką przejściówkę np preampa i wzmaka sluchawkowego, ich jednoczesne włączenie wiąże się z jakimś ryzykiem, ewentualnie czy może wpłynąć na jakość sygnału? Dziękuję za pomoc. Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu (edytowany) Nawet jak jedno urządzenie będzie wyłączone (chyba) może wpływać na impedancję wyjściową RCA urządzenia w które wpinasz taki trójnik, na przykład kiedy takie urządzenie ma impedancję wyjścia 100kΩ, a zrobisz rozgałęźnik na dwa wej/wyj. to jest szansa, że wyjście zmniejszy o połowę swój parametr impedancji wyj.na 50kΩ Może to wpływać na dopasowanie impedancji wej/wyj urządzeń łączonych przez taki dinks co może przełożyć się na brzmienie, ale mogę się mylić. Coś mi tam świta, że to chyba nie jest dobry pomysł. Przywołaj Mariusza Z. on lepiej to wyjaśni, ja już wiele zapomniałem ...bo może tak nie jest jak napisałem 🤭 Edytowano 5 godzin temu przez DiBatonio Odpisz, cytując
MacieQ Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Na Amazonie masz takie ustrojstwo ... https://amzn.eu/d/09fZ9Yhb 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts