lupo Napisano 11 czerwca 2007 Autor Napisano 11 czerwca 2007 Dotychczas podłączałem odtwarzacz coax, ale płyty DVD-Audio/SACD nie chodziły, więc wyczytałem, że trzeba dołożyć 6 rca. Bardzo mi się to nie podoba, chciałbym jeden kabel, ale teraz wchodzi HDMI, więc pytam ekspertów czy po zmianie sprzętu jaką planuje na taki z HDMI będę już mógł mieć 1 mały kabelek? Odpisz, cytując
bratbum Napisano 11 czerwca 2007 Napisano 11 czerwca 2007 Nie wiem, jak to jest w odtwarzaczach SACD/DVD-A innych producentów, ale w Yamahach sygnał SACD/DVD-A wyprowadzany jest tylko przez analogowe RCA, nawet wówczas, gdy odtwarzacz np. multiformatowy zaopatrzony jest w HDMI... Odpisz, cytując
wolf Napisano 11 czerwca 2007 Napisano 11 czerwca 2007 Masz trzy możliwości puszcenia jednym kabelkiem wielokanałowego sygnału PCM/LPCM/DSD. 1. iLink słuzy tylko do transmisji dźwięku. 2. DenonLink tylko w sprzęcie Denona ale podobno dużo lepszy niż iLink 3. HDMI - wersja 1.0 praktycznie tylko PCM/DD/DTS - wersja 1.1 praktycznie wszystko ale bez DSD - wersja 1.2 już wszystko jeżeli chodzi o dźwięk - wersja 1.3 wszystko i w dodatku mam duży zapas Aczkolwiek w tym momencie przydałby się głos redakcji a szczególnie Wojciecha Pacuły gdyż np. nie w każdym przypadku kabelkiem płynie "prawdziwy" DSD. Często są robienie jakieś konwersje i sztuczki, dodatkowo są jakieś zastrzeżenia do "jittera". Nie czuję się aż tak kompetentny żeby to rozwijać. Generalnie musisz mieć iLinka lub HDMI w wersji co najmniej 1.2 i wówczas jednym kabelkiem puszczasz sobie dźwięk SACD/DVDAudio. Odpisz, cytując
Recommended Posts