Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
No własnie żadnych modyfikacji tam nie ma, chyba ze masz na myśli obudowy audiofilskie ;>
I sam widzisz że jedyny argument który możesz przytoczyć to wspaniały analogowy tor audio, jakby to miało kluczowe znaczenie w ODTWARZACZU OBRAZU HD ;>
Myśle że wszechstronnosc w tym przypadku to właśnie wieloformatowość i uniwersalność urzadzenia w odczycie obrazu. A odczyt CD Audio można uznać za zbędne całkiem.
Napisano
Wtracajac swoje trzy grosze to sie zgadzam ze zdzieraja na kolumnach i glosnikach . Dla porownania powiem ze w jednym ze sklepow w toruniu za pare kolumn JBL ES 80 chcieli 2899 , na internecie (korzystajac z ceneo jedna kosztuje okolo 1099 zlotych ) , a w angielskim HTFR 359 euro za pare plus przesylka gdziekolwiek w europie 20 euro . Mowi samo za siebie .
Napisano
Ja chcialem sie podzielic moja opinia cokolwiek bys nie wybral , jezeli chcesz kompletowac sprzet i chcesz amp ONKYO to sub jest jednym z pierwszych doslownie musowych zakupow , bez niego niema sensu branie tej marki . Sam mam onkyo TXSR 607 i na tyle co mnie ono nauczylo to nie ma zabawy bez bassu , a sa to ampitunery z miekka bym nazwal barwa dzwieku i czasami czuc ze brakuje gdzie niegdzie bassu ( w tym miejscu bardziej narzekam na brak wlasnego subwoofera niz na sam amplituner za co przepraszam wszystkich ) nawet z subwooferem ( i tu przepraszam za sformulowanie "pacio 94 " chodzilo mi bardziej o to co wydobywa z siebie ten amplituner w porownaniu do Hk avr255 i 355 ktore slyszalem w tym samym czasie -
na identycznym zestawie kolumn ( jak to okreslil sprzedawca - " power house " to nie jest .) Piszac post bardziej to mialem na mysli .

! A co do kolumn klipsch to jak juz jakis kolega zauwazyl sa one bardzo analityczne ( duzo detali ) w dzwieku , i bass nie jest mocny a raczej dynamiczny .
Napisano
geforce86
Cena 2900zł za ES80 to rzeczywiście jakiś żart (ja za swoje ES100 dałem 2500zł).

Odnośnie ONKYO się z tobą nie zgodzę. Po czym wnioskujesz, że dają one raczej za mało, niż za dużo basu??? Mam w domu 605 (przy okazji jeszcze kilka innych ampów z różnych okresów i półek cenowych) i nigdy nie rzuciło mi się to w uszy icon_wink.gif, a twierdzenie, że nawet z subem zdarzają się niedostatki to już grube przegięcie. Nawet nie chodzi o to, że jak wydasz dużo na suba to ci nie braknie. Doskonałym przykładem jest SONY SA-W3800 cena to było (wycofany ze sprzedaży) ok. 800zł (przynajmniej pod koniec), a ten 15" głośnik daje taki bas, że brzęczące drzwi czy drżący projektor wcale cię nie dziwią. To jest dub, który bez problemu da radę na 60-70m2, a w 30-40 granie na więcej niż połowie jego mozliwości po prostu zagłusza wszystko (oczywiście cały czas z ONKYO, nie ogólnie).

BAGIENNIK
Nie wydaje mi się, żeby osoba kupująca odtwarzacz za kilka tysięcy skupiała się na filmach i tylko filmach. Najczęściej są to ciężko zarobione pieniądze, odkłądane przez dłuższy czas, więc kupując oczekujemy takiej jakości jak z CD, a przy okazji mozliwości wrzucenia każdego nośnika z filmem. Niestety LG czy Samsung dobre są jako odtwarzacze do salonu, w którym jest sam TV, ale mówiąc już o poważnym kinie domowym moim zdaniem nie mają racji bytu (w porównaniu z Pioneerem, Denon/Marantz/ONKYO są lepsze od nich tym, że się komonują wzorniczo z ampami icon_wink.gif).