makro Napisano 25 czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 25 czerwca 2007 Fanom jazzu polecam płytki Jaco Pastoriusa, mistrz basu, przy okazji świetny sprawdzian dla sprzętu. Choć to nagrania nie nowe i wiele im można zarzucić to od razu wyłazi jak sprzęt koloryzuje niskie tony. Świetny rytm i szybkość. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grizly Napisano 28 czerwca 2007 Udostępnij Napisano 28 czerwca 2007 O! to coś dla mnie, nigdy o nim nie słyszałem, ale muszę się rozejrzeć skoro tak polecasz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pruci Napisano 20 grudnia 2007 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2007 Dla mnie ostatnim odkryciem i to jakim był Marek Napiórkowski i jego ostatnia (druga) płyta "Wolno". Polecam ją dla początkujących fanów jazzu (takich jak ja). Płytka po pierwsze pod względem audiofilskim - superrrr. A muza palce lizać, jakby to powiedzieć akustyczna, ale jaka głębia dźwięków. Naprwdę polecam. Ostatnio pojawił się dwupak pierwszej i drugiej płyty Napiórkowskiego za bardzo przystępną cenę, niewiele ponad 40 zł. Więc jęsli ktoś lubi super brzmienie i doby jazz nie ma się nad czym zastanawiać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Napisano 21 grudnia 2007 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2007 Napiórkowskiego miałem okazje oglądać na żywo. Na gitarze gra bardzo dobrze i a jego muzyki słucha sie dobrze, choc momentami jest trochę jak za spokojna dla mnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pruci Napisano 21 grudnia 2007 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2007 Zazdoszczę Tobie "White". Z chęcią poszedłbym również na taki koncercik. W ogóle jazz na żywo, jeśli akustycy czegoś nie popsują, to totalna miazga. Ja oststnio w ramach "Jazz Komeda Festiwal" byłem na koncercie Simple Acoustic Trio (fortepian, bas i perkusja), są to chłopaki od Tomasza Stańki. Rewelacja, chcę kupić ich ostatnią płytę "Trio", ale cena trochę zaporowa, bo płytka wydana w stajni ECM. Tak więc to też dla mnie nowe odkrycie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dave993 Napisano 31 maja 2009 Udostępnij Napisano 31 maja 2009 Coś z innego gatunku. Dla mnie odkryciem jest Johnny Cash i jego American Recordings pod produkcją Ricka Rubina. Trochę Johnny'ego Casha jakiego jeszcze nie znaliśmy! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muzyczna Napisano 13 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2018 Heja. Moim ostatnim odkryciem jest zespół Bass Astral x Igo. Fantastyczna elektroniczną muzyka wraz ze świetnym wokalem robi naprawdę piorunujące. Do nagrywania zaprosili również orkiestrę więc jest to różnoraka mieszanka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amanda55 Napisano 23 lutego 2018 Udostępnij Napisano 23 lutego 2018 Bass Astral x Igo są naprawdę świetni. Dobrze że zyskują na popularności bo w pełni na to zasługują Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts