peterek1980 #1 Napisano 26 czerwca 2009 Witam. Poszukuje nowych kolumn i amplitunera w okreslonej kwocie max 2400 zł.Wyszukałem takie cosik :1.MISSION MV-82.Klipsch F1 Synergy3.CELESTION F384.MAGNAT SUPREME 10005.JBL Northridge E-606.JAMO S 718 S718 lub 6067.WHARFEDALE DIAMOND 9.41.Denon AVR-1509 2.Harman Kardon AVR 1323.Onkyo TX-SR3044.Onkyo TX-SR5065.Marantz SR4002Wymagania. Dobry żywy bas ( nie buczacy ot ma być silna perkusja a nie łup-łup ). Natomaist syczki nie mogą być zbyt jazgoczące.Przeznaczenie to muzyka 60 % oraz filmy 40 % ( w razie potrzeby w gre wchodzi kupno suba ONKYO SKW-204).Ogólnie chciałbym dzwięk żywy ciepły i nie metaliczny !!!!Pomóżcie skompletować lub podajcie swoje propozycje w tym przedziale.Pozdrawiam. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Adamc #2 Napisano 27 czerwca 2009 Z tego co wymieniasz miałem przez chwilę JBL E60 - zapomnij o nich.Bas miękki, głęboki, dudniący, rozlazły. Nie sposób rozróżnić czy wyodrębnić instrumenty. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
oktagon #3 Napisano 27 czerwca 2009 Wszystkie wymienione przez Ciebie amplitunery należą do kategorii KD-Kino Domowe i porady powinieneś szukac raczej w innym dziale tego forum.A z drugiej strony wydaje się, że poszukujesz kolumn do stereo. Czy możesz wyjaśnic, co właściwie chcesz kupic: KD czy Stereo? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
peterek1980 #4 Napisano 27 czerwca 2009 Wiem ,ze są to ampli do KD.Chodzi mi o stereo , być moze w razie potrzeby do filmów zakupiłbym jeszcze suba onkyo. Stad nie chce zamykać tej drogi i brałbym amplituner + 2 kolumny stereo.Dlatego proszę o pomoc w dziale stereo gdyż wiekszosć czasu i tak bedzie szła muzyka. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
oktagon #5 Napisano 27 czerwca 2009 Cytat Chodzi mi o stereo , być moze w razie potrzeby do filmów zakupiłbym jeszcze suba onkyo. Stad nie chce zamykać tej drogi i brałbym amplituner + 2 kolumny stereo. Proponuję abyś przemyślał sprawę zakupu amplitunera KD raz jeszcze. W znakomitej większości amplitunery KD są niezbyt dobre do muzyki w stereo.Jeżeli chcesz miec otwartą opcję do podłączenia subwoofera, to po prostu rozpatrz zakup wzmacniacza/amplitunera stereo z wyjściem PRE OUT / SUB Przykładowo:-Yamaha RX497-Yamaha RX797-Marantz PM7001 -NAD C325BEE-CAMBRIDGE AUDIO AZUR 540A V2 i oczywiście wiele innych, w różnych przedziałach cenowych.Co ciekawe, również znaczna częśc mikrowież ma wyjście na subwoofer. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
peterek1980 #6 Napisano 28 czerwca 2009 oktagon dzięki za naprowadzenie na właściwą jedyną słuszną drogę. Porównałem sobie wzmaka denona stereo oraz ampli tegoż producenta oraz ampli marantza i HK dokładnych oznaczen nie wspomne ale ceny były od 1200 do 3500 wszystko na kolumnach canton ergo.Powiem krótko WOW. Jakosciowo muzyka na ampli to tragedia.Zdecydowanie kupuje wzmacniacz/ampli stereo.Oczywiscie budzet ograniczony wiec rozpatrzam nastepujący sprzęt:1. ONKYO-A 9355 około 900 zł2. DENON PMA-500AE ok. 900m zł3. Marantz PM 4001 ok. 900 zł4. CAMBRIDGE AUDIO A5-B V2 na allegro za max 500 zł.ewentualnie :5.-Yamaha RX4976. Yamaha RX7977.MARANTZ SR 4021Co do kolumn odsłuchałem mission mv-8 , jbl e-60 i wafle 9.4 dla mnie tragedia przy cantonie ergo brzmi to jak jakiś zart. Zero szczegółowości.Pozostają te ktorych nie slyszalem :1.Klipsch F1 Synergy2.CELESTION F383.JAMO S 718 S718 lub 6064.Mordant-Short 908 ilub cos w okolicy 1200 za pare moze heco victa 700 lub dobre podstawki + sub ?Czyli który wzmak/ampli ( podpiecie suba mile widziane ) i jakie kolumny do tego? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach