philig #1 Napisano 28 lipca 2009 Witam,to moje pierwsze kino i wydawało mi się, że dam sobie radę ze wszystkim - okazuje się, że nie dałem. Nawet nie mogę nic na mój problem w internecie wyszukać.DVD połączone z TV scartem.DVD połączone z ampli optycznym, niepozginany.Głośniki podłączone prawidłowo - wszystkie kanały przechodzą test z menu ampli. Podłączone mam:- jeden centralny- dwa fronty (po dwa kable do nich idą, w sumie cztery kable - A i B)- dwa surroundynie mam suba.Odpalam dwa filmy z brzegu, które mam - jest na nich napisane Dolby Digital 5.1.Słychać ładnie przestrzenny dźwięk. Problem pojawia się, kiedy następują dialogi. Dialogów praktycznie nie słychać - słyszę tylko cichutkie pomrukiwanie w tle.Ampli pokazuje, że dostaje sygnał dolby - no i go też słychać - brakuje mi tylko dialogów.O co chodzi?????Z góry dziękuję za pomoc albo skierowanie mnie do odpowiedniego działu FAQ - bo to pewnie często spotykana kwestia.Pozdrawiam! Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pacio94 #2 Napisano 29 lipca 2009 Problem wcale nie spotykany. Skoro wszytsko jest dobrze podczas konfiguracji to ciężko powiedzieć co jest później nie tak. Dialogi idą do centrala, czy w trakcie konfiga sygnał na nim jest tak samo głośny jak na innych kanałach???? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ryba82 #3 Napisano 29 lipca 2009 - dwa fronty (po dwa kable do nich idą, w sumie cztery kable - A i BDlaczego tak je podłączyłeś? Do jednego frontu jeden kabel i do drugiego tez jeden i tylko wpinasz do A w ampie. Pamietaj zeby w ampie nastawic na A.Powinno dzialac Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kicek23 #4 Napisano 1 sierpnia 2009 a moze masz sciszony glosnik centralny w ustawieniach amplitunera ? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach