robirem Napisano 6 sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 6 sierpnia 2009 Od dłuższego czasu poszukuje suba do mojego zestawu. W Sobotę w saturnie wsio - vat i już się dowiedziałem że L8400 byłby do wyrwania za 2.300 zeta. Niestety przeszukując różne wątki na różnych forach nie znalazłem odpowiedzi czy jest on w stanie naglośnić pow 40m. Jedynie na niemieckim serwisie aredvd znalazłem test w którym piszą żę daje radę na wiekszych powierzchniach ale nie zapewnia już właściwego ciśnienia. Sub do kina w 70% ale muzy też słucham . Może ktoś ma doswiadczenie z tym subem w podobnym środowisku?pzdrsprzęt:Yamaha RX-V3800Yamaha DVD-S663kolumny: front ESA Vivace 3central - ESA Vivacereszta w poszukiwaniu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 7 sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 7 sierpnia 2009 Ten sub to nie byle jaka konstrukcja, ale 40m2 to też nie byle jaka powierzchnia. W domu na jakiś 40m2 mam suba SONY SA-W3800 (głośniki 15") i on daje sobie spokojnie radę, pomimo małej mocy (pobór prądu to tylko 150W). Za suba dałem 800zł, niewiarygodne, ale prawdziwe. To bynajmniej nie jest jakiś pierwszy lepszy, tani i beznadziejny głośniki. Membrana bardzo sztywna, solidne zawieszenie (to nie jest tak potrzebne, bo nawet małe drżenie powoduje wibracje wszytskiego wokół ). Niestety ten SONY już nie jest produkowany.Moim zdaniem ten JBL powinien dobrze nagłośnić takie pomieszczenie, ale większa membrana nigdy nie zaszkodzi. Problem w tym, że nie ma teraz tanich subów z takimi membranami, idealny byłby Velodyne CHT-15R, ale to już wydatek w granicach 4000zł, czyli znacznie więcej niż palnowałeś.Jeśli chcesz mieć jeszcze jakieś inne opcje to obejrzyj sobie Klipscha RW-12 i Velodyne CHT-12R. Cenowo podobnie jak JBL, ale każdy próbuje wygrać czymś innym. JBL: moc, Velodyne: duże możliwości kalibracji, Klipsch: wzmacniaczem innym niż wszystkie (tech. BASH). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robirem Napisano 7 sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 7 sierpnia 2009 Niestety cht 15R już praktycznie nie do dostania a 15Q jest do wyrwania za ok 4800, . Może ktoś wie czy jest jeszcze jakaś szansa na dostanie 15R w dobrej cenie tj ok 4k. W korisie i megahz już ich brak. Ten JBL to pewnego rodzaju kompromis i do tego ta cena pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robirem Napisano 11 sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2009 Velodyne 15 CHT-R zamówiony, koszt 3.750. Powinien być u mnie jutro wieczorem ( koniec marudzenia . Dzięki wszystkim za pomoc. Oczywiście po ztestowaniu zdam relacje.pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kibic1 Napisano 11 sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2009 To czekamy na opis a szczególnie czy uda się ustawić aby nie było wiadomo gdzie sub stoi w pomieszczeniu równocześnie dając czadu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts