Tangorn Napisano 24 sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2009 Witam,noszę się z zamiarem kupna nowego amplitunera. Ale najpierw lista aby Wam pomóc, a później szczegóły.1. pomieszczenie 6x5, ale możliwe rozmieszczenie kolumn w mniejszym stosunku2. budżet <2500 złotych3. Tylko do filmów 4. Zestaw I serii Maestro Tonsil (4x70, 1x100-centralny) + sub pasywnyI trochę wyjaśnień. Wymiary pomieszczenia raczej zadowalające, ale sama strefa odsłuchy raczej będzie mniejsza - prawdopodobnie 4x5.Budżetu raczej nie chciałbym przekroczyć więc jest to maksimum. Posiadam kolumny Tonsila Maestro które na pewno nie powalają, ale muszą zostać i sub, który raczej już nie będzie się nadawał ze względu na swoją "pasywność". Dlatego też prośba o ewentualne dopasowanie jakiegoś suba - oczywiście w rozsądnej cenie, a sama cena za niego nie wlicza się w budżet na zakup amplitunera. Kolumn nie zmienię z prostej przyczyny - brak środków, więc jak nic się do nich nie dopasuje to trudno, nowego ampli nie będzie Dodam jeszcze, że doświadczenia w zakupach tego typu sprzętu nie mam dlatego przeważnie kupuje rzeczy nowe, ale jakby ktoś był w stanie mnie pokierować na dobry używany sprzęt do na pewno nie powiem "nie".Poza tym, jeśli ktoś się orientuje to prosiłbym o jakieś namiary na dobre warszawskie sklepy i miejsca gdzie mógłbym dokonać odsłuchu.pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kibic1 Napisano 24 sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2009 Wybrał bym ampli tuner Onkyo za tą kasę już w miarę przyzwoity model.Najlepiej posłuchać go w sklepie polskiego dystrybutora. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryba82 Napisano 24 sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2009 Zdecydowanie polecam ONKYO TX-SR705 http://www.ceneo.pl/828236 oczywiście w tej cenie.Natomiast jeśli chodzi o suba to minimum sony saw 2500 http://www.ceneo.pl/627209 . Choć do pomieszczenia 30m2 przydał by się jakiś z głośnikiem 30 cm.Jaki masz budżet na suba? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 24 sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2009 Popieram w 100% propozycję ryba82, ONKYO wśród nowych bezkonkurencyjny, a SONY dobry. Rzeczywiście może być trochę mały, ale nie ma 30cm w podobnych cenach, najtańsza to JBL ES250P (albo ze starszej serii E250). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avatar Napisano 25 sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2009 Zastanow sie tez nad HK255 - tani a bardzo dobry sprzecik . Poza tym to tylko ONKYO ale modele z serii xx5 trudno bedzie juz dostac W razie czego pisz na priv postaram sie pomoc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tangorn Napisano 25 sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2009 Suba myślałem tak do 800, może do 1k by się udało dozbierać.Przedstawiony Onkyo podoba mi się, szkoda że taka paskuda z niego . Tylko tak sobie myślę, że może trochę strach z tego sklepu kupować - 0 opini. Gdzie indziej już sporo droższe. Jak myślicie?Wcześniej zastanawiałem się nad jakimś Denonem do tej kwoty, numerka nie pamiętam bo sporo ich w podobnych cenach, a mi osobiście ciężko jest stwierdzić czym się od siebie różnią. Jeśli stwierdzicie żeby z wszelakim Denonem dać sobie spokój to się posłucham ekspertów No i powtórzę, że jeśli jakimś trafem posiadacie namiar na jakąś fajną używkę to mogę się nad tym zastanowić.Póki co dzięki za dotychczasowe porady i proszę o dalsze sugestie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts