Tangorn #1 Napisano 24 sierpnia 2009 Witam,noszę się z zamiarem kupna nowego amplitunera. Ale najpierw lista aby Wam pomóc, a później szczegóły.1. pomieszczenie 6x5, ale możliwe rozmieszczenie kolumn w mniejszym stosunku2. budżet <2500 złotych3. Tylko do filmów 4. Zestaw I serii Maestro Tonsil (4x70, 1x100-centralny) + sub pasywnyI trochę wyjaśnień. Wymiary pomieszczenia raczej zadowalające, ale sama strefa odsłuchy raczej będzie mniejsza - prawdopodobnie 4x5.Budżetu raczej nie chciałbym przekroczyć więc jest to maksimum. Posiadam kolumny Tonsila Maestro które na pewno nie powalają, ale muszą zostać i sub, który raczej już nie będzie się nadawał ze względu na swoją "pasywność". Dlatego też prośba o ewentualne dopasowanie jakiegoś suba - oczywiście w rozsądnej cenie, a sama cena za niego nie wlicza się w budżet na zakup amplitunera. Kolumn nie zmienię z prostej przyczyny - brak środków, więc jak nic się do nich nie dopasuje to trudno, nowego ampli nie będzie Dodam jeszcze, że doświadczenia w zakupach tego typu sprzętu nie mam dlatego przeważnie kupuje rzeczy nowe, ale jakby ktoś był w stanie mnie pokierować na dobry używany sprzęt do na pewno nie powiem "nie".Poza tym, jeśli ktoś się orientuje to prosiłbym o jakieś namiary na dobre warszawskie sklepy i miejsca gdzie mógłbym dokonać odsłuchu.pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kibic1 #2 Napisano 24 sierpnia 2009 Wybrał bym ampli tuner Onkyo za tą kasę już w miarę przyzwoity model.Najlepiej posłuchać go w sklepie polskiego dystrybutora. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ryba82 #3 Napisano 24 sierpnia 2009 Zdecydowanie polecam ONKYO TX-SR705 http://www.ceneo.pl/828236 oczywiście w tej cenie.Natomiast jeśli chodzi o suba to minimum sony saw 2500 http://www.ceneo.pl/627209 . Choć do pomieszczenia 30m2 przydał by się jakiś z głośnikiem 30 cm.Jaki masz budżet na suba? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pacio94 #4 Napisano 24 sierpnia 2009 Popieram w 100% propozycję ryba82, ONKYO wśród nowych bezkonkurencyjny, a SONY dobry. Rzeczywiście może być trochę mały, ale nie ma 30cm w podobnych cenach, najtańsza to JBL ES250P (albo ze starszej serii E250). Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Avatar #5 Napisano 25 sierpnia 2009 Zastanow sie tez nad HK255 - tani a bardzo dobry sprzecik . Poza tym to tylko ONKYO ale modele z serii xx5 trudno bedzie juz dostac W razie czego pisz na priv postaram sie pomoc Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tangorn #6 Napisano 25 sierpnia 2009 Suba myślałem tak do 800, może do 1k by się udało dozbierać.Przedstawiony Onkyo podoba mi się, szkoda że taka paskuda z niego . Tylko tak sobie myślę, że może trochę strach z tego sklepu kupować - 0 opini. Gdzie indziej już sporo droższe. Jak myślicie?Wcześniej zastanawiałem się nad jakimś Denonem do tej kwoty, numerka nie pamiętam bo sporo ich w podobnych cenach, a mi osobiście ciężko jest stwierdzić czym się od siebie różnią. Jeśli stwierdzicie żeby z wszelakim Denonem dać sobie spokój to się posłucham ekspertów No i powtórzę, że jeśli jakimś trafem posiadacie namiar na jakąś fajną używkę to mogę się nad tym zastanowić.Póki co dzięki za dotychczasowe porady i proszę o dalsze sugestie. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach