rodzynkiwczekoladzie Napisano 27 sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 27 sierpnia 2009 Witam wszystkich!Zastanawiałem się czy zamiast Logitech Squeez tańszą ale dorównującą jakości opcją będzie DVD z USB.Załóżmy takie cośodtwarzacz DVD z wyjściem USB Manta - 200 zł podłączam przez USB do Beresforda TC-7520 a resztę do wzmaka/kolumn. Skoro DACa można podłączać do kompa bez straty jakości, to czego nie do jakiegokolwiek źródła? a może się mylę? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oktagon Napisano 27 sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 27 sierpnia 2009 Cytat odtwarzacz DVD z wyjściem USB Manta - 200 zł podłączam przez USB do Beresforda TC-7520 a resztę do wzmaka/kolumn. Skoro DACa można podłączać do kompa bez straty jakości, to czego nie do jakiegokolwiek źródła? a może się mylę? Obawiam sie ze to nie zadziala. Odtwarzacze DVD maja co najwyzej WEJSCIE USB, a potrzebne jest WYJSCIE USB. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kibic1 Napisano 27 sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 27 sierpnia 2009 Najpierw musisz zgrać płytę specjalnym programem na dysk twardy.Czyli nie da się brać sygnału prosto z DVD.Szczegóły w wątku na ten temat polecam lekturę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodzynkiwczekoladzie Napisano 27 sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 27 sierpnia 2009 jaki to wątek? prosiłbym i link.A o co chodzi z tym specjalnym programem i dvd?Naprawdę nie ma niczego tańszego z wyjściem USB? Czytałem troszkę i odtwarzaczach dvd i niektóre miały właśnie wyjście USB Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 27 sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 27 sierpnia 2009 a po co Ci wyjscie usb w dvd ? według mnie spokojnie wystarczy jakieś cyfrowe audio out , juz chyba bez znaczenia czy coax czy optical i wszystko, z Beresforda na wzmak i gra gitara M Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 27 sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 27 sierpnia 2009 Właśnie mkk dobrze pisze, nawet jeśli byś miał wyjście USB z DVD to nic by ci to nie dało, bo to działa tylko pod kompem. Chodzi o to, że Beresford podpięty USB to taka karta dźwiękowa, więc wyjście DVD by jej nie obsłużyło.Odtwarzacze do DACów podpina się kablami cyfrowymi audio tj. COAXIAL, bądź OPTICAL.Jednak mówiąc szczerze wątpię, żeby Manta (DVD) za 200zł zagrało tak dobrze jak Squeezebox (odtwarzacz plików stereo!!!) za 1000zł (można wyrwać go za 750zł ). To jest kwestia całej budowy, zakłóceń, zasilania. Squeeze jest przeznaczony do takiego odtwarzania, a w Mancie USB to tylko dodatek dla łatwiejszego odtwarzania Divx. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodzynkiwczekoladzie Napisano 27 sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 27 sierpnia 2009 bardzo dziękuję za te odpowiedzi. przekonaliście mnie, dozbieram parę miesięcy i kupię tego squeeza Czy jakość dźwięku będzie taka sama z laptop - dobry kabel USB - DAC, jak z Squeez - coaxial - DAC ? Chodzi mi o te największe różnicę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 28 sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2009 Myślę, że tutaj różnica będzie minimalna o ile wogóle ją usłyszysz. Na pewno ekonomiczniej podpiąć kompa, niż kupować Squeezeboxa, ale docelowo warto się wyposażyć w serwer+Squeeze, bo to jest dużo wygodniejsze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodzynkiwczekoladzie Napisano 28 sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2009 nie wiem czy za tą wygodę warto dopłacać 2 tysiące pln... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts