crasch Napisano 29 sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2009 witam, jakim kablem najlepiej podlaczyc yamahe do lcd full hd?pewnie po componencie ale w wiezy sa 4 wejscia a w np takim kablu http://allegro.pl/item716491154_kabel_3xrc...usive_1_8m.html sa tylko 3 na kazda strone... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 29 sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2009 Gdzie masz cztery wyjścia??? Na tylnej ściance przy sekcji wideo rzeczywiście są cztery złącza RCA, ale tylko trzy z nich to COMPONENT, spójrz na kolory kabla na allegro i złącz w DVD, masz czerwony, niebieski i zielony, a żółte złącze w DVD to COMPSITE czyli najsłabsza jakość. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crasch Napisano 29 sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2009 hmm no tak, jeszcze 2 sprawy:1. za ile najlepiej brac kabel, zeby jakosc byla jak najlepsza? bo rozumiem, ze to nie jest jak z hdmi, component im drozszy tym teoretycznie lepszy2. te dvd w pianocrafcie jest dobre? bedzie dalo sie ogladac divixy na 37' calkiem niezlym samsungu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 29 sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2009 1. Taki COMPONENT jak w linku spokojnie do PC wystarczy2. Na pewno Divxy będą najgorszym punktem systemu, ale nie jestem pewien czy to DVD będzie ci czytało tak ładnie wszystko, co prawda niegdy nie słyszałem, żeby ktoś narzekał, ale nikt nigdy nie podawał "wszystkoodczytywalności" za plus PC Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crasch Napisano 29 sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2009 dobrze czyta divixy tylko nie wiem jak to bedzie wygladalo na duzym tvhd, mam nadzieje, ze progresiv scan dobrze wypadnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 29 sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2009 Niestety Divxy nie najlepiej wychodzą na dużym ekranie ,to wina kompresji ,ale i niektóre DVD nie wyglądają o wiele lepiej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crasch Napisano 29 sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2009 coz poradzic, poki nie kupie hd playera jakos trzeba bedzie sobie radzic, na pewno po componencie i z progresywnym scalowaniem bedzie lepiej niz na starym dvd soniacza po czinczacheditdo czego w pc wejscie optyczne skoro nie mozna puscic dzwieku z xbox360 po optyku? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 30 sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2009 Jeszcze raz odwołam się do tylnej ścianki DVD, spójrz na nią i powiedz mi gdzie masz tam wejście optyczne (OPTICAL IN)??? Nie chcę być niegrzeczny, ale twoje pytania (niektóre) nie powinny się pojawić Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crasch Napisano 30 sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2009 jest optical out, do czego to moze byc uzyte? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 30 sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2009 Może się przydać do podpięcia zewnętrznego DACa, albo do nagrywania w kompie (w dobrej karcie dźwiękowej ), albo po prostu, żeby mieć sygnał cyfrowy do ampa i dekodować 5.1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crasch Napisano 1 września 2009 Autor Udostępnij Napisano 1 września 2009 doszedl mi ten kabel z linku powyzej, na probe podlaczylem do starego lcd hd ready lg mojej mamy, dalem w tv sygnal component, wrzucilem plytke z filmem do wiezy i w tv mam brak sygnalu?...dzwieku leci z filmu ale nie ma obrazudodam, ze na pewno wszystko jest dobrze podlaczone Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 1 września 2009 Udostępnij Napisano 1 września 2009 Myślę, że musisz zmienić coś w setupie, pewni odtwarzacz ma tak, że nie masz sygnału na wszystkich wyjściach. Pewnie COMPOSITE ma cały czas, a S-VIDEO i COMPONENT są zamienne. Sprawdź to jeśli nie to ciężko coś rzec. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts