nabulas Napisano 31 sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2009 Witam, moje pytanie dotyczy impedancji podczas podłączania kilku mikrofonów w jeden tor audio. Mam w planach podłączyć mikrofon Sennheiser ME 66 mono (Nominal impedance 200 Ω) oraz AUDIO TECHNICA BP4025 stereo (170 Ohm). Oczywiście z odpowiednimi przejściówkami XLR. Czy jest to możliwe przy różnej impedancji? Czy może to jakoś negatywnie wpłynąć na dźwięk? Pomysł poniżej: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gatto Napisano 31 sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2009 Po pierwsze, przy takim połączeniu stracisz stereo. Po drugie, jakość dźwięku drastycznie spadnie, mikrofony będą współdziałać w sposób bardzo szkodliwy. W jakim celu wymyśliłeś takie użycie mikrofonów? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabulas Napisano 31 sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2009 W zadnym celu zastanawialem sie poprostu czy takie cos jest mozliwe gdyz nigdzie w necie nie znalazlem takiej kombinacji:)Dzieki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 1 września 2009 Udostępnij Napisano 1 września 2009 One maja taka impedancje tylko grajac samemu, a kiedy podlaczysz je rownolegle to impedancja automatycznie spadnie ponizej 1ohma, nie wiem jaki to ma wplyw na wejscia, ale wyjscia glosnikowe, czytaj wymaka, mozna zniszczyc taka impedancja.Podstawy fizyki, prawo ohma. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts