common31 Napisano 3 września 2009 Udostępnij Napisano 3 września 2009 Witam, Czy połączenie JBL SCS 125+2x Sat 40W +1x Center TONSIL 80W 8R+Harman kardon avr 11 ma szanse działać poprawnie? Dziękuje za wszelką pomoc i rady. Posiadam wszystko poza 2x Sat 40W +1x Center TONSIL 80W 8R. próbuje dobrac zestaw stereo do suba JBL scs125 I HK avr 11 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 3 września 2009 Udostępnij Napisano 3 września 2009 Dość karkołomne to połączenie i może zacznijmy od najważniejszej sprawy, chcesz kino czy stereo. Jeśli kino to musisz kupić jakiegoś innego ampa, bo ten nie ma nawet najprostszego Dolby Digital (Dolby Pro Logic to tylko symulator przestrzeni), jeśli chcesz stereo (przy kwotach, o których wydaje mi się, że myślisz dużo lepsze rozwiązanie) to potrzebujesz tylko wzmaka i dwóch kolumn.Czyli tak napisz jakie masz pomieszczenie, czego słuchasz, jaki budżet (przed sprzedażą tego co masz, a później zastanowimy się ile możesz dostać za obecny sprzęt). Możesz jeszcze dodać czego oczekujesz od dźwięku, równowagi, efektywności, dużo/mało basu itd. itp. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
common31 Napisano 3 września 2009 Autor Udostępnij Napisano 3 września 2009 dzięki za odpowiedz. Pomieszczenie jest nie duże.jest to pokój 6x4m. ogólnie rzecz biorąc zależy mi na filmach głównie. doszedłem do wniosku ze w takim pomieszczeniu nie ma z bardzo sensu 5.1(interesował mnie logitech z-5500) i postanowiłem dobrac coś do tego co posiadam czyli HK AVR11 i JBL scs 125. Interesuje mnie zestaw głownie do filmów(w większości dla dzieci(7 i 17lat)). nie za duży bas, poprawny równy dźwięk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 3 września 2009 Udostępnij Napisano 3 września 2009 Skoro nie chcesz całego 5.1 to jeszcze raz powtórzę sprzedaj to co masz i kup normalne stereo, tylko kwestia budżetu. Jak duży on jest w tej chwili? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
common31 Napisano 3 września 2009 Autor Udostępnij Napisano 3 września 2009 ok. a do tego ampa i JBL jesli chodzi o 5.1 co polecasz przystępne cenowo:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 3 września 2009 Udostępnij Napisano 3 września 2009 Napisałem ci, że ten amp w dzisiejszych warunkach nie nadaje się do niczego, to były czasy kiedy KD dopiero raczkowało, a o DD i DTS nikt nie słyszał. Naprawdę powinieneś sprzedać ampa tak czy tak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kibic1 Napisano 3 września 2009 Udostępnij Napisano 3 września 2009 A może DVD z dekoderami na pokładzie i wtedy amp może zostać? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 3 września 2009 Udostępnij Napisano 3 września 2009 To też jest jakaś opcja, ale skoro kolega najpierw myślał o samym froncie (stereo vs 3.1) to ja bym się jednak upierał przy wymianie całości na dobre stereo, a nie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kibic1 Napisano 4 września 2009 Udostępnij Napisano 4 września 2009 Jak filmy mają oglądać dzieci to rzeczywiście lepiej aby nie było za dużo basu " Wapniaki" tego nie lubią Czyli zestaw bez suba wskazany. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts