Danon Napisano 17 września 2009 Udostępnij Napisano 17 września 2009 Witam, zamierzam kupić kolumny głośnikowe za około 2000 pln. Muzyka jakiej słucham to głównie Rap i Reagge. Zależy mi więc na szybkim, nisko schodzącym basie i wyraźniej średnicy. Jeżeli chodzi o tony wysokie to wystarczy by nie były zbytnio natarczywe, głośne. Całość będzie współpracować ze wzmacniaczem NADa C370. Proszę o wasze opinie, z uwzględnieniem ceny i brzmienia jakiego oczekuję. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kibic1 Napisano 17 września 2009 Udostępnij Napisano 17 września 2009 Jeszcze nie wiemy nowe czy używane? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danon Napisano 17 września 2009 Autor Udostępnij Napisano 17 września 2009 Kolumny maja być nowe. Jeżeli warto bedzie dodać np 200 pln do tych 2000 to nie widzę problemu, tak samo w dół - jeżeli nie będzie sensu płacić 2k pln to można troszkę odjąć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 17 września 2009 Udostępnij Napisano 17 września 2009 no i jeszcze jaki duży pokój Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danon Napisano 17 września 2009 Autor Udostępnij Napisano 17 września 2009 Wielkości pokoju nie podałem ponieważ jej nie znam i w najbliższym czasie nie będę miał możliwości jej zmierzyć. Jeżeli to wam pomoże to ok 15mkw(+/-3mkw)Proszę o usunięcie dwóch pozostałych postów u góry bo to niechcący:P Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 17 września 2009 Udostępnij Napisano 17 września 2009 Ja proponuję obejrzeć ofertę Klipscha dal ciebie chyba model Synergy F2 jeśli szukasz szybkiego basu, a jeśli sama w sobie dynamika nie jest najważniejszą rzeczą to Mission M35i, CANTON GLE470 czy JBL ES80. Jednak do NADa moim zdaniem Klipsch będzie najlepszy, bo te wzmaki raczej zamulają, więc jasne i dynamiczne kolumny dobrze mu zrobią szczególnie w takiej muzyce, gdzie dynamika i basik są całą filozofią Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danon Napisano 17 września 2009 Autor Udostępnij Napisano 17 września 2009 Ogólnie zastanawiałem się również nad Heco Metas 500 oraz Magnat Quantum 605. Wg ch-ki to podłogowce które schodzą naprawdę nisko co jest dla mnie ważne. Patrzyłem również na Cerwin Vegi Ve-12f, ale niezbyt znam te kolumny.Co moglibyście powiedzieć na temat ww głośników?Nie zależy mi na ładnej nazwie uznanej przez audiofilów, a na dźwięku najbliższego do moich oczekiwań, które podałem w pierwszym poście. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 18 września 2009 Udostępnij Napisano 18 września 2009 Ciezko tu mowic cos konkretnego, bo jak przejrzysz watki na forum to zobaczysz, ze czesto opinie sa rozbiezne z tym co wychodzi na odsluchu. Magnaty to ogolnie dobre kolumny, ale czy one jakos nisko schodza, moim zdaniem nie. CV malo popularna marka, kolumny raczej ok, ale konkretnie nie napisze. HECO do NADa moim zdaniem nie, bo dzwiek bedzie zamulony i z za duza iloscia basu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danon Napisano 19 września 2009 Autor Udostępnij Napisano 19 września 2009 W ciągu kilku dni będę miał możliwość odsłuchu JBL ES90 na swoim wzmacniaczu, co moglibyście o tym powiedzieć? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 19 września 2009 Udostępnij Napisano 19 września 2009 Może być trochę bas rozlazły, ale zobaczysz sam. Po tym odsłuchu, będzie łatwiej nam ci doradzać, bo jest jakiś punkt odniesienia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts