maras Napisano 2 października 2009 Udostępnij Napisano 2 października 2009 WitamSpaliłem wzmacniacz Technicsa SU-7600. Teraz zastanawiam się co w zamian niego kupić, myślę oczywiście o używce np:Sony TA-F110PIONEER SA-610SONY TA-FB 820 QSCzy parametrami te wzmacniacze sa podobne ? Ktos sie orientuje ? Ktory najlepszy ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 2 października 2009 Udostępnij Napisano 2 października 2009 Z tej trójki najnowszy i najmocniejszy będzie QS.Natomiast te wzmacniacze mogą być w różnym stanie wizualnie oraz technicznie (np. kondensatory).Pioneer jest najstarszy, ale co do dźwięku to trudno napisać czy lepiej zagra od SONY TA-FB 820 QS. No i jeszcze z jakim sprzętem towarzyszącym ma to grać i jakiej muzyki słuchasz...Jak zwykle - musiałbys posłuchać obu modeli. W każdym razie F110 odpada, bo z Soniaków niewątpliwie lepszy jest TA-FB 820 QS, a dla siebie ja brałbym własnie ten model z tej trójki. Poza tym to chyba najmniejsze ryzyko "wtopy". Pioneer będzie miał już jakieś 25 lat, F110 przynajmniej 15, 820 QS koło 10 lat.Moc najmniejsza w Pionku - 2x45W (continuus, 8om). Jeżeli masz określone preferencje co do wygladu to Pionek może się najbardziej podobać - choćby z uwagi na wyświetlacz i dostojny wygląd.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts