Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam.

Na początek powiem że jestem zielony w temacie i nie chcę czegoś uszkodzić.

Otóż mam małą wieżę LG, do której są podłączone 2 głośniki 6om 40watt. Chcę ten zestaw rozszerzyć.
Drugi zestaw który chcę podłączyć to są głośniki komputerowe z sobwooferem creative.

Chcę to podłączyć do wyjść na głośniki od wieży ( zaciski)

Teraz pytanie:

czy nie zaszkodzi to wieży?

czy mimo tego że drugi zestaw jest pod osobnym wzmacniaczem obciąży to wieżę?

Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Napisano
Raczej nie ma to sensu...
Jaki efekt chcesz uzyskać?
Zapewne najlepszym wyjściem będzie kupienie używanego zestawu stereo - tylko pytanie czy masz na to środki i ile... icon_rolleyes.gif
Musisz odpowiedzieć na powyższe pytania aby Ci pomóc.

Pod zaciski głośnikowe wieży LG nie podłączysz zestawu Creative - musiałbyś wykorzystać wyjście słuchawkowe w miniwieży, a to zapewne automatycznie odłączy głośniki LG. Efektów dźwięku wielokanałowego też nie będzie...

Raczej nie poprawić za bardzo dźwięku korzystając z tego sprzętu... Wydasz pieniądze, a uzyskany efekt niekoniecznie będzie adekwatny do środków.
Jeśli masz wyjście w LG na aktywny subwoofer to możesz dokupić takowy.

Jeżeli brakuje Ci basu i dokupisz lepsze i większe kolumny, to możliwe że wzmacniacz w miniwieży będzie za słaby by je napędzić.

Pozdrawiam
Napisano
RoRo dobrze ci tłumaczył, a ty chyba cały czas nie do końca rozumiesz. Co chcesz osiągnąć podpinają te CREATIVEy??? Ani surroundu, ani nic innego polepszającego dźwięk nie uzyskasz. Jeśli chcesz podpiąć CREa pod zaciski, w których już jest wzmocniony sygnał to po co go jeszcze raz wzmacniać???

Ogólnie rzecz biorąc takie cuda NIE MAJĄ SENSU i MOGĄ (!!!) BYĆ NIEBEZPIECZNE DLA SPRZĘTU - choćby ze względu na impedanację.