Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam cię kolego ,żeczywiście po zakupie stwierdzam, że sprzęt gra piękine brzmienie perfekt ,natomiast mam kilka pyań jeżeli chodzi o podłączenie jeżeli możesz mi pomóc to daj znać napisze w czym problem (YAMAHA RV-X663) pozdrawiam Piotr79.
Napisano
Cytat

Pomóc mogę, ale myślę, że mógłbyś poszukać trochę na forum i odpowiedź się znajdzie, bo to bardzo częsty temat. Oczywiście jeśli nie odpowiesz sobie na wszystkie pytania to pisz.

Dzięki za rade ale grzebałem trochę i nic nie znalazłem pytanie jest takie:
Potrzebuje podłączyć tuner Polsatu i telewizor do amp. czy amp. przekieruje sygnał video na telewizor i jak to podłączyć ??(tel.kineskop tuner samsung bez hd) myślałem że z amp. do tel dam euro-komponent i to samo z Polsatu (yamaha rx-v663)
Napisano
Cytat

Prowadzisz sobie tak:
SCART (EURO) - COMPONENT (video) <TV-DVD>
COAXIAL (audio wielkanał) <DVD-amp>
SCART (EURO) - COMPONENT (video) <TV-tuner>
OPTICAL (audio) <tuner-amp>

To nie podłanczać tego do amplitunera??(chodziło mi o przepuszczenie sygnału video przez amplituner)
Napisano
Nie ma potrzeby puszczania sygnalu video przez ampa , w twoim przypadku wystarczy aby dzwiek szedl przez yamahe . Nie masz HDMI w tv co nie pozwala na zastosowanie upscalingu , ( krotko mowiac mija sie z celem ) , podlaczenie compozytem tv z dekoderem jest chyba najlepszym rozwiazaniem w twiom przypadku
pzd