saka_17 Napisano 22 października 2009 Udostępnij Napisano 22 października 2009 PEWNE POPRAWKImam z tyłu takie oto 2 głośnikihttp://allegro.pl/item777414268_hit_na_ryn...ng_400w_25.htmli z przodu w drzwiach maja po 60w (2sztuki)i jakie radyjko dobrać w miarę dobre a tanie proszę o pomoc:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 22 października 2009 Udostępnij Napisano 22 października 2009 Dałeś tak mało informacji, że można odpowiedzieć radio? jakie kolwiek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saka_17 Napisano 22 października 2009 Autor Udostępnij Napisano 22 października 2009 a co jeszcze napisać bo jestem tutaj nowy:)?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 22 października 2009 Udostępnij Napisano 22 października 2009 Do takich głośników to nawet bez dalszych info można powiedzieć, że jakiekolwiek.Co do tego jakie info powinieneś zamieścić, to jaki masz samochód (albo czy masz miejsce 1DIN czy 2DIN, a może niestandardowe), ile masz kasy (a nie że mało), czego oczekujesz (bluetooth, MP3, nawigacja; nie wiem co chcesz) i jak to masz wszystko podpięte (z tyłu tzn. w półce???, masz jakiegoś suba??? robiłeś dystanse, dodatkowe wygłuszenie???; wydaje mi się, że znam odpowiedzi, ale sam powinieneś to napisać) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 22 października 2009 Udostępnij Napisano 22 października 2009 Spojrzałem na te głośniki z linku - cóż brutalna prawda..ale trzeba do kompletu kupić jakieś RADIO HIT na rynku Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saka_17 Napisano 23 października 2009 Autor Udostępnij Napisano 23 października 2009 Ok!!a więc tak:głośniki t już wieciesamochód: polonez caro 1996r 1.9 +gaz (może śmieszne ale no...)W samochodzie tym nie było nic robione pod względem audio, tzn nic nie było wygłuszane żadnych dystansów itp.co do radia to ceno do 200zl na mp3 lub na USB wszystko jedno byle by było w miarę dobre!!P.S co trzeba zrobić yebz z było z a y było y bo tak tylko tutaj mi robi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 23 października 2009 Udostępnij Napisano 23 października 2009 Znajdź sobie na allegro czy ceneo jakieś firmowe radio i tyle. Za 250zł nie masz w sumie wyboru, albo pseudo wypas w "no name"-ach, albo podstawowe modele uznanych producentów. Pisząc o firmowym radiu mam na myśli takie firmy jak: Alpine, Clarion, Pioneer, SONY czy Blaupunkt. Ewentaulnie warte uwagi są Peiyngi czy Bull-Audio, ale to już niższy poziom, taka niższa półka z USA. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 23 października 2009 Udostępnij Napisano 23 października 2009 Mialem kiedyś podstawowy model Alpine - to był koszmar nie ukrywam było kiepskie, samo w sobie bo Alpine nie bylo źle bynajmniej pewnie bedzie grało dłużej niż niż no-neme ale na Alpine się sprzyłem (jak podstawowy model) - obecnie posiadam CDA a jak wiadomo CDA to najwyższa polka Alpine i już różnice słychać oj słychać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 23 października 2009 Udostępnij Napisano 23 października 2009 Ja odkąd pamiętam to w domu przewijały się rózne modele Pioneera, mój wiek nie pozwalał na jakąkolwiek ocenę dźwięku, ale na pewno były to sprzęty bezawaryjne i z rozbudowaną funkcjonalnością. Co do ALPINE to nie przypominam sobie nic u siebie, natomiast był jeszcze Clarion, niestety zniknął spod domu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saka_17 Napisano 24 października 2009 Autor Udostępnij Napisano 24 października 2009 a więc zastanowię się jeszczeA powiedzcie mi jeszcze jakie radio mysi mieć moc do w/w głośników:)I co z kablami od radia do głośników czy opłaca się zmieniać na lepsze czyn nie bo teraz mam jakieś zwykłe badziewie:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 24 października 2009 Udostępnij Napisano 24 października 2009 Każde radio ma średnio końcówki od 4 x 15 do 4x 22w - żadne radio nie będzie miało więcej. Kable przy takim sprzęcie zostaw te same różnicy nie bedzie - różnice będą jeżeli zainwestujesz w wygłuszenie drzwi, dystanse no i tu... bedzie ostro - dużo droższy sprzęt. Przy takim niskim budżecie niestety nie da się nic zrobić sesnswnego, no ale a Polonezie życie Ci się nie zakończy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saka_17 Napisano 24 października 2009 Autor Udostępnij Napisano 24 października 2009 Znalazłem takie radia na allegro: 1. http://allegro.pl/item792370893_jvc_kd_s71...udio_mlawa.html - takie z dolnej pól,ki:)2. http://allegro.pl/item793905636_car_audio_...d_rds_nowe.html3. http://allegro.pl/item777205149_wyprzedaz_...p3_aux_rds.htmlktóre jest w dobre bardzo prosił bym o dodanie własnych propozycji:)z góry dzięki! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 24 października 2009 Udostępnij Napisano 24 października 2009 JVC. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saka_17 Napisano 24 października 2009 Autor Udostępnij Napisano 24 października 2009 No tak myślałem ale mnie trochę cena odstrasza>:)a co myślicie o firmie Kenwood? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 24 października 2009 Udostępnij Napisano 24 października 2009 Nie ma jednoznacznej odp na temat firmy. Sa produkty mniej lub bardziej udane, bardzo Ciężko jednocześnie określić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saka_17 Napisano 24 października 2009 Autor Udostępnij Napisano 24 października 2009 to radio jvc odpada wadę ma raz czyta płytę raz njie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 24 października 2009 Udostępnij Napisano 24 października 2009 W zasadzie masz niski budżet więc b.ciężko będzie znaleźć coś sensownego. Nad nie wiem co dla Ciebie liczy się w aucie? Bo jeżeli brzmienie to produkty o jakich mowimy tu w tym wątku (wyznaczonym przez Ciebie) nie mają nic wspólnego - jedyne co pewne na takich produktach możesz się na prawdę sparzyć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saka_17 Napisano 24 października 2009 Autor Udostępnij Napisano 24 października 2009 Mi chodzi o to aby Bass był potężny:) taki mam gustwiem ze na to trzeba wydać trochę siana ale tak na początek trzeba od czegoś zacząćto potężnego basu na pewno przydał by się subek wzmak i kondensator ale możne za rok się tego dorobięZastanawiam się nad Kenwoodem http://allegro.pl/item789830512_radioodtwa...ay_wroclaw.htmli wole dołożyć trochę i mieć coś znanego i dobrego niż jakieś dziadostwo:)co o tym myślicie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 24 października 2009 Udostępnij Napisano 24 października 2009 Owszem, do dużego basu trzeba mieć dużo pieniędzy i dobrze przygotowany samochód. Polecam zestaw wzmacniacz + sub (kondensatory - to od 500-700W w górę) prędzej nie ma co. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 24 października 2009 Udostępnij Napisano 24 października 2009 Jeżeli chcesz nowe radio w rozsądnej cenie (z MP3 i wejściem AUX z przodu), to w weekendowych promocjach pojawia się LG za 199zł (Saturn czy MediaMarkt) i gra to całkiem nieżle.Moc 4x50W (czyli ciągła rzędu 4x20W), do tego czyta wszystko...Z używek proponowałbym Pioneera, w każdym razie u mnie od dawna grają w samochodach różne modele tej firmy i nawet podstawowe modele nie są złe! Co prawda na nowe trzeba wydać min. 300zł, ale za 200zł bez większych problemów trafisz niezbyt starą używkę w bardzo dobrym stanie.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 24 października 2009 Udostępnij Napisano 24 października 2009 Cytat .... i nawet podstawowe modele nie są złe! .... Romanie pijesz do mnie ?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 24 października 2009 Udostępnij Napisano 24 października 2009 Przemek,w samochodzie nie piję No wiesz - w zasadzie unikam podstawowych modeli - nawet w sprzęcie CarAudio (przywiązuję do tego mniejszą wagę niż do sprzętu stacjonarnego) i w Pionkach nie schodziłem poniżej 3 modelu od dołu... ale zdarzało mi się chwilowo słuchać/mieć modeli najniższych i dało się przeżyć.A JVC lubię i korzystam jeszce dłużej (również bardziej w stacjonarnym niż w CarAuto), ale też parę modeli przeszło przez moje łapki i żaden nie miał problemów z czytaniem płyt A ten Kenwood 307 to niezła propozycja...Do tego można kupić za 100zł już jakieś firmowe głośniki i jazda saka_17Zastanawiałeś się, jakie głośniki można wrzucić do poldka na przód (chodzi mi o maksymalną wielkość, tzn. średnicę - poza tym okrągłe czy elipsę)?Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek86 Napisano 31 października 2009 Udostępnij Napisano 31 października 2009 saka_17 polecam model JVC KD-SH99R Aukcja Allegro. Warto zwiększyć budżet i pomyśleć nad tym modelem. "Bije na głowę" te modele które wyżej wymieniałeś Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saka_17 Napisano 2 listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 2 listopada 2009 nom faktycznie miałem plany coś bardziej znanych marek tj. blaupunkt , BL i JVS itd.na razie postanowiłem się wstrzymać (siano musiałem wydać na coś innego:)A tak odbiegając od tematu!Jak to jest z doborem wzmacniaczaNa przykład jeżeli mam tubę basową o mocy 1200W i 200W RMS czym trzeba się kierować w doborze wzmaka??jakie moce musi miećOgólnie jak to się wszystko ze tak powiem JE?)bardzo proszę o wytłumaczenie Co do RoRoW Poldku mam wycięto otwory na 20cm śr (okrąg)myślę najpierw kupić radio później tube lub subwoofer i do tego wzmak:)co wy o tym myślicie:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 2 listopada 2009 Udostępnij Napisano 2 listopada 2009 Wzmak wystarczy jak ma nominalnie 60-70% mocy tuby. Dla przykładu Alpine V12 (stary model) 300W RMS spokojnie zabija głośniki JBL GTO 300W RMS, a wzmak JBL GTO752 jest tylko trochę za mocny (250W RMS). Jednak musisz wziąć na poprawkę, że sprzęty "no name" i wszelka budżetówka (tanie Magnaty itd.) ma zawsze zawyżaną moc, mogę ci zagwarantować, że jakbyś podpiął jakąś super tubę Bull-Audio 1500W to taki mój Alpine V12 zmiótłby ją przy pierwszym podejsciu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts