Łukasz1111 Napisano 26 października 2009 Udostępnij Napisano 26 października 2009 Witam, chce sobie kupić jakiś ciekawy zestaw do słuchania muzyki. Do wydania mam 2.500 zl, chciałbym kupić amplituner + kolumny. Mam do Was (użytkowników) prośbę, a mianowicie czy moglibyście mi coś doradzić w tej materii, interesuje mnie czyste brzmienie i głęboki bas. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 26 października 2009 Udostępnij Napisano 26 października 2009 Czyste brzmienie i głęboki bas - to trochę za duże wymagania w tej cenie!Musisz być gotowy na pewne kompomisy przy takiej kwocie. Np jeśli chcesz mocnego basu to często w takich zestawach trzeba jednak wykorzystywać podbicie basu, co nie jest za bardzo audiofilskie.Ale ważne jest to, co się komu podoba i by prawidłowo wykorzystać posiadana kwotęZestaw ma być nowy czy używany, jaka jest powierzchnia pomieszczenia, jakiej muzyki słuchasz?Poza tym w tytule Twojego wątku dopisałem kwotę, jaką dysponujesz. Będzie bardziej czytelnie ... PozdrawiamPS. Poza tym popatrz dokładniej w dziale KINO DOMOWE na tego typu wątki, bo temat był już wielokrotnie poruszany! Ostatnio padały propozycje zestawów Pioneera, Harmana i Denona. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz1111 Napisano 27 października 2009 Autor Udostępnij Napisano 27 października 2009 (edytowany) Powierzchnia to 22 mk. Co do działu kino domowe, to jak dla mnie to wystarczą 2 kolumny, nie musi byc 5 Edytowano 27 października 2009 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma potrzeby go cytować... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 27 października 2009 Udostępnij Napisano 27 października 2009 Jeżeli wystarczą 2 kolumny fronotowe, to może skupić się na jakości dźwięku w stereo i kupić wzmacniacz/amplituner stereo zamiast wielokanałowego?Popatrz mna FAQ i temat "Stereo, wzmacniacze", jest tam punkt Jakie kwestie techniczne decydują o tym, że amplitunery wielokanałowe nie dostarczają tak dobrego dźwięku stereo, jak tradycyjne wzmacniacze dwukanałowe?http://audio.com.pl/faq/stereo-wzmacniaczeNiezłymi opiniami cieszą się wzmacniacze i amplitunery Harman Kardon. A przy takim rozwiązaniu, że kupujesz sprzęt stereo możesz już oczekiwać takich efektów jak lubisz http://allegro.pl/51710_harman_kardon.html...710&order=pmodele HK 3490 (i niższy model 3390)oraz modele z poprzedniej kolekcji tj. HK 3490 i 3380http://allegro.pl/item796464295_harman_kar...tuner_nowy.htmlWarto zauważyć, że te modele mają wyjście na subwoofer aktywny (1x cinch), co może wspomóc bas jeśli nie wystarczy Ci to, co dostaniesz z kolumn frontowych A subwoofer można dokupić później....Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts