Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam,

Mam głośniki JBL ES30 8 omów, 75W - potrzebuję dokupić do nich amplituner - zastanawiałem się na dwoma markami Technics, Sony - używane do 600 zł - niemniej nie mam wybranego modelu, prośba o pomoc co według Was warto kupić? Pokój ok 20 m2, muzyka głównie pop.

Pozdrawiam,
chrisu
Napisano
W tej cenie masz szansę kupić niezłe modele ze średniej serii SONY QS:
STR-DB840 QS (lub jego poprzednik 830 QS), może uda Ci się też trafić na o 1 model wyższy STR-DB940/930 QS.

No i raczej nie warto kupowac modeli na rynek USA z napięciem tylko na 110 V (poza koniecznym dodatkowym wydatkiem - transformatorem zewnętrznym, zazwyczaj nie mają też RDSu...).

Pozdrawiam
Napisano
Poniżej tysiąca nic ciekawego nie znajdziesz z nowych modeli. icon_rolleyes.gif
Kupowanie najtańszych serii mija się z celem - np. Yamahy serii 3xx czy 4x, Pioneery serii 41x czy Onkyo 30x.
A raczej sugerowałbym co najmniej 1200zł, jak nie 1500zł jeśli chcesz kupić coś nowego w sklepie.

Stąd moje wcześniejsze propozycje Soniaków - lepiej dostosowane do kwoty, którą możesz wydać na amplituner kd.
Ewentualnie może być jeszcze np.ONKYO SR-500 lub 501 (bo późniejsze modele wyjd a drożej, podobnie jak seria 60x)

Pozdrawiam