chrisu Napisano 29 października 2009 Udostępnij Napisano 29 października 2009 Witam, Mam głośniki JBL ES30 8 omów, 75W - potrzebuję dokupić do nich amplituner - zastanawiałem się na dwoma markami Technics, Sony - używane do 600 zł - niemniej nie mam wybranego modelu, prośba o pomoc co według Was warto kupić? Pokój ok 20 m2, muzyka głównie pop. Pozdrawiam, chrisu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 29 października 2009 Udostępnij Napisano 29 października 2009 W tej cenie masz szansę kupić niezłe modele ze średniej serii SONY QS:STR-DB840 QS (lub jego poprzednik 830 QS), może uda Ci się też trafić na o 1 model wyższy STR-DB940/930 QS.No i raczej nie warto kupowac modeli na rynek USA z napięciem tylko na 110 V (poza koniecznym dodatkowym wydatkiem - transformatorem zewnętrznym, zazwyczaj nie mają też RDSu...).Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrisu Napisano 29 października 2009 Autor Udostępnij Napisano 29 października 2009 Dzięki wielkie a co sądzisz np o nowych modelach Yamahy lub Denona? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 29 października 2009 Udostępnij Napisano 29 października 2009 Poniżej tysiąca nic ciekawego nie znajdziesz z nowych modeli. Kupowanie najtańszych serii mija się z celem - np. Yamahy serii 3xx czy 4x, Pioneery serii 41x czy Onkyo 30x.A raczej sugerowałbym co najmniej 1200zł, jak nie 1500zł jeśli chcesz kupić coś nowego w sklepie.Stąd moje wcześniejsze propozycje Soniaków - lepiej dostosowane do kwoty, którą możesz wydać na amplituner kd.Ewentualnie może być jeszcze np.ONKYO SR-500 lub 501 (bo późniejsze modele wyjd a drożej, podobnie jak seria 60x)Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts