Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Jak już większość się domyśla, chodzi o mojego Cambridge Audio 640a v2 który będzie na dniach zestawiony z odtwarzaczem tejże marki.
Ostatecznie przeanalizowałem rozkład pomieszczenia, szykuje się małe przemeblowanie, ale już wiem że podłogówki mogę odrzucić.
Muzyka rockowa, metal, punk rock, ale także jazz i jakieś lżejsze instrumentalne podrygi.

Moje typy jeśli chodzi o nowe modele to:
Monitor Audio BR1 lub BR2 (cenowo korzystniej wyszedłby BR2, ale poczekam na wasze opinie)
Acoustic Energy NEO 1 (polecany ostatnimi czasy na forum)

Co do używanych, myślałem o którymś z modeli B&W - na allegro mamy trochę 601 i 602 w różnych wersjach.
Napisano
Osiken
Acoustic Energy i Monitor Audio mogłyby być niezłą propozycją, ale najlepiej byłoby gdybyś dokonał odsłuchów proponowanych kolumny. Dobrze byłoby w warunkach domowych. Wiem, że z tym bywają problemy.
Szkoda, że nie możesz wstawić podłogówek.

Napisano
Cały czas kombinuje z ustawieniem, na odsłuch oczywiście umówię się w salonach, nie wiem jak z wypożyczaniem sprzętu, nie bawiłem się w to...
Wszystko rozwiąże się pod koniec miesiąca, zobaczymy jaki będzie budżet, i czy pozwoli na modyfikację pomieszczenia - może akurat wygospodaruję te parę metrów zmieniając siedzisko icon_wink.gif