Kraviec Napisano 4 listopada 2009 Napisano 4 listopada 2009 WitamJaką możecie polecić wieżę od 150 do 200zł.Nie słucham głośno muzyki, nie jestem wymagający.Mój pokój ma ok 14m2 Odpisz, cytując
RoRo Napisano 5 listopada 2009 Napisano 5 listopada 2009 Nowe wieże poniżej 300zł to już problem, a z zakresu 150-200zl to masakra... Właściwie to tylko coś z używanych firmowych miniwież by się nadało. No chyba że ma odtwarzać MP3, to będzie mniejszy wybór.Czy to ma być prosty sprzęcik do brzękania w tle?Jeżeli chcesz coś porządniejszego - a powierzchnia Twojego pokoju już nie najmniejsza, warto kupic cos mocniejszego... Ale wtedy kwestia kosztów Czy zostajesz przy założeniu "Nie słucham głośno muzyki, nie jestem wymagający" - i jakich funkcji w miniwieży oczekujesz?Pozdrawiam Odpisz, cytując
Kraviec Napisano 5 listopada 2009 Autor Napisano 5 listopada 2009 Ja potrzebuje tylko tyle:Żeby dała się podłączyć do kompa(dźwięk idzie z kompa do wieży i z wieży do głośnika)Żeby odtwarzała mp3 z płytkii normalne radio.Wystarczy mi normalny sprzęt z w miare czystą muzyką.Nie słucham głośno muzyki. Odpisz, cytując
RoRo Napisano 6 listopada 2009 Napisano 6 listopada 2009 Pamiętaj, że warunkiem podłączenia kompa do wieży jest to, by wieża miała wejście AUX (albo jakieś innne wejście audio). A to nie jest takie pewne i Jeżeli nowa - to po prostu musisz kupić najprostszy, ale firmowy model. Masz szanse na LG, Panasonica, Samsunga czy SONY - trudno powiedzieć, co Ci się uda.Co prawda kolumienki będą niezbyt... (mocno, czysto, pełnym pasmem...), ale przeżyejsz. W każdym razie pilot i tuner będzie, a CD będzie też czytało pliki MP3.W ten wekend w MMarkt jest akcja "RTV i AGD bez VATu", więc może się załapiesz na coś w okolicy 200zl (ale prędzej co najmniej 250zł).W najgorszym raze kupisz radiomagnetofon z pilotem, MP3 i gniazdem USB (w tej cenie też będzie jakaś firmówka), o ile będzie miało wejście AUX.A jeżeli nie - to zostaje sprzęt używany, (może na końcówce gwarancji) ale ciut lepszej jakości i z tym wejściem którego potrzebujesz...PozdrawiamPS. Przypominam że mówimy o najtańszym sprzęcie - i o tym, że będą spore kompromisy co do jego wartości jako sprzęt audio. Po prostu dolna półka i już Odpisz, cytując
Recommended Posts