bos60 Napisano 5 listopada 2009 Udostępnij Napisano 5 listopada 2009 Witam,W ostatnim czasie wymieniłem/wymieniam Tonsile Scherzo 200 i amplituner Kenwood KR-V6080 na Jamo HCS 1 + amplituner (?). Chcę dokupić do zestawu jeszcze subwoofer. Wybór padnie prawdopodobnie na któryś z modeli: MAGNAT MONITOR SUPREME SUB 301A lub KODA SW1000, do zestawu pasował by JAMO SUB250, ale to już zbyt duży wydatek.Do rzeczy. Potrzebuję zakupić do tego zestawu amplituner 5.1 za kwotę ok. 500 PLN +- 100 PLN. Jaki? Otóż taki, jaki mi polecicie:)Pomieszczenie: ok. 20 m2, muzyka jakiej słucham: "pełen folklor", filmy: tak.Polećcie koledzy cośZ góry dzięki wielkie!PozdrowionkaSeweryn Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 5 listopada 2009 Udostępnij Napisano 5 listopada 2009 Szukasz amplitunera nowego czy używanego, bo jeśli to pierwsze to lepiej wyjdziesz zostawiając tego Kenwooda. Z używek możesz oczywiście coś wybrać, ale jeszcze trochę info się przyda. Czy używasz DVD czy może planujesz zakup Blu-Raya (a może go masz) i chcesz mieć na pokładzie najnowsze formaty (złącza HDMI i dekodery dźwięku HD) - to bardzo ważne, bo jeśli chcesz tego to trzeba szukać jakiegoś ONKYO 605, albo Denona AVRxx08, a jeśli nie potrzebujesz, to cofamy się o kilka lat i idziemy w górę z ogólną jakością.Co do suba to ciekawe są jeszcze TAGA TSW-650 i SONY SA-W2500. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bos60 Napisano 5 listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 5 listopada 2009 Używane jak najbardziej wchodzą w grę. A jeśli chodzi o Kenwooda, którego posiadam, to niestety ma impedancję 8-16 a kolumny mają "tylko" 6... Oprócz tego nie ma wyjścia na subwoofer...Dzięki za opinięCzekam na więcej:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bos60 Napisano 5 listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 5 listopada 2009 Używane jak najbardziej wchodzą w grę. A jeśli chodzi o Kenwooda, którego posiadam, to niestety ma impedancję 8-16 a kolumny mają "tylko" 6... Oprócz tego nie ma wyjścia na subwoofer...Dzięki za opinięCzekam na więcej:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 6 listopada 2009 Udostępnij Napisano 6 listopada 2009 Odpowiedz na to Cytat Czy używasz DVD czy może planujesz zakup Blu-Raya (a może go masz) i chcesz mieć na pokładzie najnowsze formaty (złącza HDMI i dekodery dźwięku HD) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bos60 Napisano 8 listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 8 listopada 2009 Cytat Odpowiedz na to Cytat Czy używasz DVD czy może planujesz zakup Blu-Raya (a może go masz) i chcesz mieć na pokładzie najnowsze formaty (złącza HDMI i dekodery dźwięku HD) DVD- rzadko (z konsoli PS2), Blu-Raya nie mam i w najbliższym czasie mieć nie będę, nie są konieczne najnowsze formaty (choć fajnie by było mieć HDMI).Odpowiedziałem:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts