Imperial Napisano 23 sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 23 sierpnia 2007 witam wszystkich. jest to mój pierwszy post na tym forum wiec prosiłbym o wyrozumiałość.a co w temacie;posiadam kolumny głośnikowe TONSIL 110 i rozleciały sie resory w niskich tonach 25/40/8chcę je wymienić, ale nie koniecznie na oryginalne jak w pierwotnej wersji. zastanawiam sie nad głośnikami ALPHARD LW 1000 25cm.proszę o poradę czy byłby to dobry zamiennik.napędza to amplituner TECHNICS SA GX 180 razem z Digital Sound Procesor TECHNICS MODEL SH-GE 90pozdrawiam Imperial Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senat Napisano 23 sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 23 sierpnia 2007 Zmiana glosnika nawet na lepszy czasami przynosi skutki wogole inne od zamierzonych wiec radzilbym zakupic oryginal np o wiekszej mocy jak ci bylo malo. Ale nie np 25/110 tylko np 25/60. No jeszcze mozesz wymienic same resory ale to trzeba umien bo nie jest takie latwe. Potrzebna jest precyzja, ja swoich nie zrobilem, cewka ocierala w magnesie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cz58y Napisano 23 sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 23 sierpnia 2007 Możesz również te głośniki 25/40/8 oddać do regeneracji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts