kamil92 Napisano 3 grudnia 2009 Napisano 3 grudnia 2009 Witam wszystkich na forum. Mam dylemat odnośnie wzmacniacza. Mam do wyboru yamaha a s 700 harman kardon 980 denon pma 710ae i nad c 352 ewentualnie c 326. Nie wiem, który wybrać moje fundusze to 2200+-. Będzie to grało narazie z jakimiś kolumienkami podstawkowymi do 1000zł, ale w przyszłości chciałbym jak fundusze pozwolą podłączyć jakieś porządne kolumny podłogowe do 4k zł za parę. I rodzi się pytanie jaki wzmacniacz da radę dobrze takie kolumny zasilić. Rozpatruje też coś używanego jak nie znajdę nic nowego, ale nie wiem jak jest z awaryjnością takich urządzeń i w razie usterki kto mi to naprawi. Z góry dzięki za odpowiedź. Odpisz, cytując
Kriso Napisano 3 grudnia 2009 Napisano 3 grudnia 2009 Yamahę sobie odpuść bo kuje w uszy jej dźwięk, jest denerwujący. Odpisz, cytując
mkk Napisano 3 grudnia 2009 Napisano 3 grudnia 2009 Jaka muzyka jeszcze ? Jak spokojna to do rankingu dodałbym Xindaka A-06 , jak coś mocniejszego to AA MAP 105 . W moim odczuciu znacznie lepsze od tego co podałeś, może z wyjątkiem nada c 352 , któy mógłby w niektórych aspektach brzmieniowych być konkurencją .M Odpisz, cytując
kamil92 Napisano 4 grudnia 2009 Autor Napisano 4 grudnia 2009 (edytowany) Jutro chyba zamówię Denona dra 700 + Wharfedale Diamond za 2650zł i nie wiem czy dobrze robię. Ostatnio słuchałem denon pma 710 ae z diamondami 10,7 i nawt nieżle to grało dobra dynamika nisko schodzący bas. Te wzmaki odpadają bo nie mam gdzie ich odsłuchać gdyż mieszkam koło Kielc. Edytowano 4 grudnia 2009 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma potrzeby go cytować... Odpisz, cytując
mkk Napisano 4 grudnia 2009 Napisano 4 grudnia 2009 Jak zamawiasz w ciemno bez odsluchu to sie potem nie zdziw ze Ci cos nie podejdzie .Każdy zwraca uwage na coś innego , także opieranie się na opinii innych jest z lekka ryzykowne. Nie sadze zeby w Kielcach nie mozna bylo sprzetu posluchac , chyba jest cos takiego jak Fabryka Dzwieku bodajże , widze ze oferte maja calkiem calkiem http://sklep.fabrykadzwieku.net.pl/Hi-Fi-AudioVideo/M Odpisz, cytując
kamil92 Napisano 4 grudnia 2009 Autor Napisano 4 grudnia 2009 (edytowany) Post.1:Niestety to co pokazują w ofercie z tego mają może z 20% sprzętu_______________________________________Post.2:Kielce to nie jest takie wielkie miasto i ciężko z sprzętem tego typu Edytowano 22 grudnia 2009 przez muzyczny_gość proszę klikać funkcję 'Odpowiedz' / połączyłem posty Odpisz, cytując
kaczor Napisano 22 grudnia 2009 Napisano 22 grudnia 2009 Cytat Yamahę sobie odpuść bo kuje w uszy jej dźwięk, jest denerwujący. Doprawdy?O kurcze, mam na stanie 3 różne Yamahy (wzmaki), posiadałem 5 innych i jakoś żadna w uszy nie kuje/nie kuła ani nie była denerwująca ......Owszem niektóre (nie wszystkie) modele bywają "drapieżne" ale żeby zaraz denerwować i kłuć. Może wystarczy dobrze dobrać kolumny do elektroniki a nie podobne sądy wygłaszać?Pozdrawiam Odpisz, cytując
cooledit Napisano 22 grudnia 2009 Napisano 22 grudnia 2009 CYTAT(Kriso @ 3 12 2009, 19:47 ) "Yamahę sobie odpuść bo kuje w uszy jej dźwięk, jest denerwujący."Jak widzę temat "ostrych" Yamah powraca. Dlatego proponuję koledze Kriso lekturę tematu http://forum.audio.com.pl/index.php?showtopic=9704&hl=oraz a może zwłaszczahttp://forum.audio.com.pl/index.php?showto...9&hl=yamahaW tych miejscach temat był chyba dość konkretnie przedyskutowny i opisany. Odpisz, cytując
Recommended Posts