shadow1966 Napisano 6 grudnia 2009 Napisano 6 grudnia 2009 Witam wszystkich forumowiczów!Mam problem do rozwiąznia.Posiadam zestaw głośników Monitor Audio, fronty rs8+ tyły rx1 i do tego sub rsw12.Na razie gra ten zestaw z moją starą Yamahą rxv 440rds, ale mam zamiar zakupić nowy amplituner.No i tu jest problem...JAKI???Proszę o radę , co by najlepiej zagrało z tym zestawem? Dodam,że głównie słucham na sprzęcie kino, żadziej stereo, pokój jest duży i słabo wygłuszony.Ahaa, nie chciałbym przekroczyć 4 tysięcy na zkup sprzętu.Z góry dziękuję za wszystkie porady i pozdrawiam w Mikołajki! Odpisz, cytując
pirs Napisano 6 grudnia 2009 Napisano 6 grudnia 2009 WitamJeżeli do 4 tyś to Denon AVR 2310.Komplet najnowszych dekoderów.Dobre recenzje.Pozdrawiam Odpisz, cytując
pacio94 Napisano 6 grudnia 2009 Napisano 6 grudnia 2009 Ja bym raczej polecił poprzednią serię, a przy tym model 2809. Gdzieś czytałem, że 2310 ma trochę lepszą sekcję wideo, ale podejrzewam, że tego nie zauważysz, a audio lepsze jest w 2809. Poza tym jest jeszcze Yamaha RX-V1900, H/K AVR460 czy ONKYO 607.Poszukaj na forum zanim coś napiszesz, niedawno był bardzo podobny wątek. Odpisz, cytując
shadow1966 Napisano 7 grudnia 2009 Autor Napisano 7 grudnia 2009 Dziękuję za dotychczsowe odpowiedzi.Zastanwim się też nad Denonem 1910, co o tym sądzicie? Odpisz, cytując
Radi73 Napisano 8 grudnia 2009 Napisano 8 grudnia 2009 Zastanawia mnie tylko, dlaczego do tej pory posiadałeś receiver marki YAMAHA??? Może to tylko przypadek, a może świadomy wybór.... Kolumny masz super, znam dźwięk M.A. RS6 + Yamaha DSP-A1, dlatego gorąco polecam połączenie Twojego zetawu Monitor Audio z Yamahą RX-V1900!!!!!!!!!! Powinieneś otrzymać otwarty, subtelny oraz bardzo szczegółowy dźwięk, dodatkowo kolumny zadbają o super przestrzeń i analityczność!!!! No i do 4000 zł go kupisz P.S. Koniecznie pomyśl o centralnym: Monitor Audio Silver RS LCR, nawet kosztem suba - w sensie by go ewentualnie sprzedać/zamienić na centra..... Według mnie jest znacznie ważniejszy, a skoro masz taką ,,baterię" głośników jak RS8 - to basu Ci nie brakuje!!! Odpisz, cytując
shadow1966 Napisano 9 grudnia 2009 Autor Napisano 9 grudnia 2009 Zaaapomniałem dodać ze centra Monitor Audio Silver RS LCR...posiadam Yamaha to spadek po poprzednim zestawie, grała z Kodami, ale chcę o tym szybko zapomnieć.Swoje już wysłużyła i chcę ją zwolnić ze służby, stąd moja prośba o radę.Za dotychczasowe dziekuję i czekam na następne!!! Odpisz, cytując
Recommended Posts