Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
Styro

Probem z Cambridge Audio Azur 640

Recommended Posts

Witam serdecznie.
Przed trzema tygodniami zakupiłem odtwarzacz Cambridge Audio Azur 640 C v2. Wszystko grało pięknie.
Po 1,5 tygodnia podczas odtwarzania płyty, nagle odtwarzacz się zawiesił. Wyłączenie i załączenie pomogło i wszystko grało nadal pięknie.
Niestety 3 dni później problem pojawił się ponownie. Tyle, że już wyłącz-załącz nie pomagało. Dopiero odcięcie zasilania pomogło.
Przez ostatnie 4 dni nie korzystałem ze sprzętu, aż do dziś. I znów ten sam problem. W czasie drugiego utworu "zawias" i nic nie drgnie - wszystko jest ukazane w filmiku do którego link podaję niżej.
Wszystkie płyty odtwarzane są oryginalne, odtwarzacz "zawiesza" się na różnych utworach - nigdy dwa razy w tym samym miejscu. Dziś po udanej próbie "zresetowania" grał przez kolejne 3 godziny bez problemu.

A oto wspomniany filmik (33MB).
http://www.psylesia.org/upload/cambridge_audio_640c.wmv

Pozdrawiam i z góry dziękuję za udzielone odpowiedzi.
Odtwarzacz jest oczywiście na gwarancji, ale może ktoś już kiedyś miał podobny problem i będzie mógł mi powiedzieć w czym tkwi problem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Biegiem do salonu Audio, przedstawić problem, sterroryzować sprzedawcę, i żądać wymiany na inny egzemplarz. Najprawdopodobniej może być kiepsko bo będą chcieli wysłać go na gwarancję. Jak tak zrobią to otrzymasz notkę z serwisu "nie wykryto wady sprzętu", i będzie niewesoło...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się

Zaloguj się, aby obserwować  

×