kinio Napisano 19 grudnia 2009 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2009 W moim pokoju panuje pogłos! Wiem, że można go wyeliminować np. na podłoge dywan, teraz jest parkiet a na ściany panele akustyczne. Niesety mnie na nie niestać.I własnie tu pojawia się moje pytanie. Czy zamiast paneli akustycznych moge na ściane przykleić takie podkłady pod panele . Takie jak sie kładzie na podłoge przed ułożeniem paneli. One są stosunkowo tanie i z gąbki. Ale czy to choć troche pomoże? Co jest ważniejsze podłoga czy ściany w przypadku eliminowanie pogłosu? Z góry dzieki za pomoc! Pozdrawiam! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 19 grudnia 2009 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2009 Zasłony? Pan posiada?Pianka o której piszesz jest bardzo chuda i taka sztuczna i może wprowadzić większy burdel w odbiorze dzwięku niż jest teraz..Napisz prosze co masz za kolumny...i jaki pokój. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kinio Napisano 19 grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 19 grudnia 2009 Zasłon niemam. Pokój o wymiarach 3m x 5,5m. Na frontach mam JBL ES100, centralny JBL ESc25, sub. JBLES 250.Czyli pianki te od paneli odradzasz, a jakaś inna alternatywa jest tak aby zrobic to małym kosztem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 19 grudnia 2009 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2009 Tak dywan jest dobrym rozwiązaniem - dobrze by było gdby był gruby - sam taki mam - niestety musisz liczyć kilka stów do tysiąca spokojnie - ale dobry dywan nie jest zły Zapraszam do zapoznania się : Faq - Akustyka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooledit Napisano 19 grudnia 2009 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2009 Prócz dywanu dobrze jest postawić jakiś fotel albo wersalkę lub ogólnie mówiąc jakiś "puszysty" mebel. Bardzo dobrze likwidują pogłos. Nawet duży kwiatek postawiony w rogu pokoju zrobi swoje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radi73 Napisano 28 grudnia 2009 Udostępnij Napisano 28 grudnia 2009 Witam. Dokładnie zgadzam się z przedmówcami: zasłony, firanki, dywan, kwiatek, półka na ksiązki, obrazek na ścianie, dodatkowy mebel, jakaś pufa, miękka poduszka etc. Naprawdę to nie jest nic strasznego, wystarczy troszeczkę pokombinować:http://forum.audio.com.pl/index.php?showto...0&start=180Wyżej temat w którym możesz na zdjęciach zobaczyć aranżację róznych systemów min. mojego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts