Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
W moim pokoju panuje pogłos!
Wiem, że można go wyeliminować np. na podłoge dywan, teraz jest parkiet a na ściany panele akustyczne.
Niesety mnie na nie niestać.
I własnie tu pojawia się moje pytanie. Czy zamiast paneli akustycznych moge na ściane przykleić takie podkłady pod panele . Takie jak sie kładzie na podłoge przed ułożeniem paneli. One są stosunkowo tanie i z gąbki. Ale czy to choć troche pomoże? Co jest ważniejsze podłoga czy ściany w przypadku eliminowanie pogłosu?

Z góry dzieki za pomoc!
Pozdrawiam!
Napisano
Zasłon niemam. Pokój o wymiarach 3m x 5,5m. Na frontach mam JBL ES100, centralny JBL ESc25, sub. JBLES 250.
Czyli pianki te od paneli odradzasz, a jakaś inna alternatywa jest tak aby zrobic to małym kosztem?
  • 2 weeks later...
Napisano
Witam. Dokładnie zgadzam się z przedmówcami: zasłony, firanki, dywan, kwiatek, półka na ksiązki, obrazek na ścianie, dodatkowy mebel, jakaś pufa, miękka poduszka etc. Naprawdę to nie jest nic strasznego, wystarczy troszeczkę pokombinować:
http://forum.audio.com.pl/index.php?showto...0&start=180
Wyżej temat w którym możesz na zdjęciach zobaczyć aranżację róznych systemów min. mojego icon_smile.gif