koxus Napisano 3 stycznia 2010 Napisano 3 stycznia 2010 WitamPosiadam gramofon unitry bernadr gs 438 i mam pewien problem , mianowicieKiedy słucham płyt muzyka 'idzie' nieco szybciej niż powinna iść, a ramie co jakiś czas zatrzymuje sie w miejscu na płycie i muzyka cały czas sie powtarzaNie wiem jak to naprawić ponieważ nieznam sie zbytnio Może ktoś mi coś doradzi Odpisz, cytując
pacio94 Napisano 5 stycznia 2010 Napisano 5 stycznia 2010 Jesli chodzi o predkosć (obroty) to powinienes miec ustawiania, bo Bernardy miały lampki stroboskopowe, które rzekomo miały służyć do idealnego ustawienia obrotów.Jesli chodzi o przeskakiwanie/zatrzymywanie to zapewne masz po prostu źle skalibrowany grafomon i tyle. Poszukaj ile twoja wkładka powinna mieć nacisku i ustaw go. Jesli chciałbys się czegos o ustawianiu itp. dowiedzieć to polecam lekturę link Odpisz, cytując
koxus Napisano 7 stycznia 2010 Autor Napisano 7 stycznia 2010 Dziwna sprawa, teraz rami mi przesuwa się do zewnątrz płyty zamiast do wewnątrz Odpisz, cytując
cooledit Napisano 7 stycznia 2010 Napisano 7 stycznia 2010 W twoim przypadku na pewno trzeba zrobić te dwie rzeczy o których wspomniał pacio94 czyli wyważyć odpowiednio ramię z igłą i ustawić antyskating. Proponuję jednak przeczytać ten artykuł troszkę krótszy http://www.rcm.com.pl/hobby/phono/kalibracja/kalibracja.php Odpisz, cytując
Recommended Posts