lance23 Napisano 10 stycznia 2010 Udostępnij Napisano 10 stycznia 2010 WitamPosiadam Głośniki jamo 606 Fronty pasmo przenoszenia od 42Center od 75Surround od 80Sub Jamo 250pasmo przenoszenia od 30częstotliwość odcięcia od 40amplituner Denon avr 1509Mam pare pytań1) jakie głośniki mają być large a jaki small2)jaka częstotliwość odcięcia wybrać - mam dwie opcje ogólną regulacja dla całości od 40 do 250lub zaawansowana dla poszczególnych głośników.3)jakie częstotliwośći oddcięcia dla każdych z nich ustawić czyli dla frontów , center, surround i lfe (zakres dla lfe jest od 80 do 250)4)jak ustawić pokrętło odcięcia w subie5)jak ustawić pokretło przesunięcia fazy w subie6)w opcjach dotyczacych sub wybrać normal czy +mainpozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 10 stycznia 2010 Udostępnij Napisano 10 stycznia 2010 1. Jesli chodzi o ustawienia dotyczące trybów wielokanałowych to ustawiasz sobie wszystkie głosniki jako SMALL, bo w przeciwnym wypadku subwoofer nie przechwyci syganłu.2. To zależy od preferencji i suba, ale na ogół ustawia się ok. 80-100Hz.3. W sumie punkt drugi dotyczył własnie tego. Powinno to być jakos scalone, jesli ustalsza LFE na tyle i tyle to niższych nie odtwarza reszta kanałów. Jesli tak nie jest to dla poszczególnych kanałów ustawiaj tak jak producent podaje pasmo przenoszenia, albo zostaw Full Range (najniższa możliwa).4. Tak jak ustawisz LFE, albo trochę wyżej.5. i 6. To zależy od pomieszczenia i preferencji, więc musisz się sam pomęczyć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lance23 Napisano 10 stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 10 stycznia 2010 a możesz sprecyzować konkretnymi parametrami ustawienie odciecia?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirs Napisano 10 stycznia 2010 Udostępnij Napisano 10 stycznia 2010 WitamA kalibracja automatyczna u Ciebie działa?Powinno to Ci wszystko poustawiać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lance23 Napisano 11 stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 11 stycznia 2010 a mozecie mi podac konkretne parametry?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 12 stycznia 2010 Udostępnij Napisano 12 stycznia 2010 Jaki info chcesz jeszcze??? Przecież wszystko ci napisałem.Kolega pirs pytał o AUTOkalibracje, a ty cały czas swoje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts